Les Ogres

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Regisseur Léa Fehner groeide op in een rondreizend theatergezelschap en baseerde het chaotische – in de goede zin van het woord – Les Ogres op haar eigen leven. Weinig regels en veel gefeest gaan hand in hand met talloze misstappen en drama. Les Ogres werd bekroond op o.a. IFFR en zal je hart met dans, theater en heel veel drama weten te veroveren.

Cinetree deelt: Les Ogres

Zooitje ongeregeld

Nikki Nilwik

De leden van het rondtrekkende theatergezelschap Davaï kennen slechts één regel: “The show must go on”, altijd en overal. Voor de rest leven deze vrije vogels liever niet volgens de regels, maar juist dit maakt het soms wel erg moeilijk om te garanderen dat ‘de show altijd door gaat’. Alhoewel het theatergezelschap, en al hun chaos, het verrassend lang uithouden…

De theatershow die de acteurs van Davaï iedere avond op verschillende plekken in Frankrijk tot leven moet wekken, is gebaseerd op werk van Anton Tsjechov en bestaat vooral uit luidruchtig gejuich, vrolijke dans én veel wodka (die eigenlijk voor het publiek bedoeld is). Tijdens de show gebeurt er enorm veel op het podium en je zou zeggen dat de acteurs hun dagelijkse proportie drama daarna wel zouden hebben gehad, maar niks blijkt minder waar. Achter de coulissen gaat de groep nog net zo hard door en daar vindt misschien wel het échte spektakel plaats. Soms lijkt het er zelfs op of de personages in Les Ogres vragen om nog meer problemen. Vooral theaterdirecteur François (François Fehner) weet wel erg vaak de randjes op te zoeken; zijn ex-geliefde Lola uitnodigen om in te vallen voor een rol terwijl hij weet dat zijn vrouw Marion dit niet gaat waarderen, dat is vragen om problemen toch? Daarnaast is er ook nog Mr. Déloyal die met zijn acties het dramagehalte goed op peil weet te houden (alhoewel we het hem vanwege zijn depressie en verloren zoon als kijker al snel vergeven).

Regisseur Léa Fehner baseerde het chaotische – in de goede zin van het woord – Les Ogres op haar eigen leven. Zij groeide als kind ook op in een rondreizend theater en geeft ons een krachtig inkijkje in haar wereld, ook al zoekt ze in de film wel de extremen op (maar hé, welke filmmaker doet dat niet?). Om het geheel nóg wat authentieker te maken, gaf Fehner haar eigen vader François (in de film de theaterdirecteur) en zus ook nog grote rollen in de film. Iets wat bijzonder goed heeft uitgepakt, want de acteurs weten perfect in de huid van hun personages te kruipen. Les Ogres won zeer verdiend de Big Screen Award op IFFR en zal ook jullie harten met dans, theater en veel drama weten te veroveren.

Must-see, omdat:

 • 1. De film de Big Screen Award won op IFFR, een mooie prijs die deze film meer dan verdiend heeft.

 • 2. Regisseur Léa Fehner het verhaal baseerde op haar eigen leven en zelfs rollen liet spelen door haar eigen familie. Authentieker wordt het niet!

 • 3. Les Ogres je op grandioze wijze meeneemt in de fantastische, eigenaardige wereld van het rondtrekkende theater - zou jij dit leven aankunnen?

“I want us to look clean-cut and respectable!”

François (Les Ogres)

Deze films werden ook geselecteerd door Cinetree

Uit de schaduw

De kracht van geven met Teun Toebes

Moffenmeid

La Danseuse

Gunda

Deux Frères

I, Tonya

Heartstone

The Hand

2046

Fallen Angels

Happy Together

Chungking Express

In The Mood For Love

My Foolish Heart

The Leisure Seeker

La Pazza Gioia

Fête de Famille

The Dark Horse

La Última Primavera

Le Grand Bain

Wildlife

Mia Madre

Una via a Palermo

The Farewell Party

Elle S'en Va

Moonrise Carcosa

Ema

Goud

Skate Kitchen

Blue Jasmine

The Sapphires

The Angels' Share

Naissance des pieuvres

Café de Flore

Todos lo Saben

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand