Men & Chicken

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In dit zwartkomische, absurdistische sprookje van Oscarwinnaar Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples) proberen twee achtergelaten broers contact te leggen met hun biologische familie. Maar dan stuiten ze op een vreselijk geheim...

Acteur Marcel Hensema over 'Men & Chicken'

Must-see, omdat:

  • 1. Men & Chicken een heerlijk onconventionele, absurdistische film is.

  • 2. Mad Mikkelsen in de rol van Elias schittert, die alle schaamte voorbij lijkt te zijn.

  • 3. Deze film een fabel is met een bijzonder goede boodschap. Zegt het voort!

(Prettig) gestoord

De broers Elias en Gabriel zijn, op z’n zachtst gezegd, een slag apart. Beide mannen hebben bijzondere trekjes, zowel communicatief als seksueel, en kunnen daardoor moeilijk een vrouw veroveren. Op de dag dat hun vader sterft komt hij met een bijzondere onthulling: hij was niet hun echte vader. Hun biologische vader blijkt een excentrieke wetenschapper te zijn die door zijn vreemde experimenten tot persona non grata is verklaard door de wetenschappelijke gemeenschap. Elias en Gabriel besluiten naar hem op zoek te gaan.

Tijdens de zoektocht van de broers ontdek je een wereld die een opeenstapeling van idioten lijkt te zijn. Geen enkel personage in deze film is ‘normaal’ en dat is heerlijk om naar te kijken. Voor wie een beetje bekend is met de films van de Deense Anders Thomas Jensen is dit natuurlijk geen verrassing. Jensen bracht tien jaar eerder al het absurde Adam’s Apples uit, waar we een neo-nazi zien die in conflict komt met de lokale priester tijdens zijn taakstraf. Iets van die absurditeit komt nu ook weer terug in Men & Chicken. Daarnaast keert Mads Mikkelsen terug, de acteur die vaak in Jensens films voorkomt en zich uitstekend leent voor absurdistisch rollen. In Men & Chicken speelt hij de prettig gestoorde Elias, die zo opgefokt is dat hij zich vaak even moet terugtrekken om de hand aan zichzelf te leggen.

Alhoewel Men & Chicken een absurdistische film vol zwarte humor is, houdt de regisseur je bij de les door zijn personages hele herkenbare, menselijke gevoelens mee te geven: het gevoel je thuis te willen voelen, het gevoel erbij te willen horen, het universele gevoel van acceptatie. Zet de film op play en geef je over aan deze prettig gestoorde wereld die je verrassend veel zal leren over de onze.

Geschreven door Corstiaan van Pelt

“You don't choose your own family.”

Men & Chicken

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.