Mijn Rembrandt

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Een fascinerend inzicht in het werk van de Nederlandse meester: wat zijn werk zo bijzonder maakt en waarom mensen zo diep geraakt zijn door zijn kunst. De camera is er de hele tijd bij, óók wanneer de wereld van kunsthandelaar Jan Six XI dreigt in te storten. Mijn Rembrandt ging op het IDFA 2019 in première en is een ode aan alle kunstenaars van Hollandse bodem.

Cinetree deelt 'Mijn Rembrandt'

Must-see, omdat:

  • 1. Het een prachtig en uniek inkijkje is in de kunstcollecties van een aantal verzamelaars. Normaal kom je zeker niet zó dichtbij.

  • 2. Niet alleen de kunstwerken zelf het aanschouwen waard zijn, maar het minstens zo leuk is om de passie en hartstocht van de verzamelaars te zien.

  • 3. Je geen enorme kunstliefhebber hoeft te zijn om te kunnen genieten van deze documentaire. Mijn Rembrandt voelt aan als een spannende speurtocht - met in de hoofdrol onder meer Amsterdams, Frans en Schots ‘oud geld’ naast Amerikaans ‘nieuw geld.’

Film in feiten

  • 1. De documentaire ging eind vorig jaar tijdens het IDFA in wereldpremière in een uitverkocht Carré.

  • 2. Regiseusse Oeke Hoogendijk zei over de documentaire zelf: “Rembrandt houdt ons een spiegel voor. In mijn film zie je hoe zijn werk afstraalt op mensen en wat hij oproept: vriendschap, liefde, afgunst en mogelijk verraad. Mijn Rembrandt gaat dan ook niet over Rembrandt of wat wij met hem doen, maar over wat Rembrandt met ons doet.”

  • 3. Komt deze documentaire en misschien zelfs de stijl je bekend voor? Dat kan kloppen, want Hoogendijk maakte eerder Het Nieuwe Rijksmuseum!

"He let himself go. A free spirit in fact!"

Mijn Rembrandt

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.