Pierrot le Fou

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Zat van zijn bourgeoisie leven vertrekt Ferdinand, samen met zijn impulsieve babysitter Marianne, op een reis zonder bestemming; strevend naar de passie die sinds hun ontmoeting is ontvlamd. In dit vernieuwende meesterwerk van Jean-Luc Godard komen alle emoties die je kunt verzinnen voorbij. Pierrot le Fou ging voor z’n tijd alle normen voorbij en introduceerde een nieuw tijdperk in de filmgeschiedenis: de Nouvelle Vague.

Scenarist Nena van Driel deelt 'Pierrot le Fou'

Must-see, omdat:

  • 1. Zelfs het Cannes Film Festival groot fan is van Godard's werk. Een beeld uit Pierrot le Fou werd in 2018 nog gebruikt voor de jaarlijkse poster!

  • 2. Pierrot le Fou de meest experimentele film is van de Franse grootmeester Jean-Luc Godard.

  • 3. Het romantische drama misschien geïmproviseerd en chaotisch lijkt, maar eigenlijk alles tot op de puntjes is uitgestippeld!

Film in feiten

  • 1. Pierrot le Fou wordt gezien als een van de belangrijkste films die de Franse New Wave introduceerde.

  • 2. Tijdens de première in 1965 op het Venice Film Festival werd Pierrot le Fou heel verdeeld ontvangen, een deel van het publiek begon de film zelfs uit te jouwen!

  • 3. De Franse grootmeester Jean-Luc Godard bracht in de jaren zestig maar liefst 23 films uit, waaronder zijn eerste speelfilm À Bout de Souffle.

“Het leven is misschien wel treurig, maar het blijft mooi.”

Ferdinand "Pierrot" Griffon (Pierrot le Fou)

Deze film werd ook geselecteerd door Nena van Driel

The Virgin Suicides

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.