Rio, I Love You

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Omnibusfilm over mensen die de liefde zoeken in Rio de Janeiro.

Valentijns-extra! Kijk naast de verzameling verhalen in 'Rio, I Love You' hier onze eigen korte film 'Alice'.

Riomantiek

Het ‘Cities of Love’-project rolt zich steeds verder uit over de wereld. Deze zomer wordt zowaar een hoofdstuk in Rotterdam gedraaid! Maar na Paris, Je t’aime en New York, I Love You werd eerst Rio genomineerd als achtergrond voor een rijk boeket aan liefdesverhalen. Dus terwijl je deze valentijnsdag nog met wollen trui op de bank moet zitten om deze film te kijken kun je wel alvast de warme gloed van zon, zee, strand en romantiek meepakken.

Het blik aan acteurs en regisseurs dat hier wordt opengetrokken is net als met de voorgaande projecten een mooie mix van imposante spelers en frisse nieuwkomers. Een willekeurige greep uit het regietalent: Paolo Sorrentino (La Grande Belleza en het onlangs op Cinetree uitzonderlijk goed bekeken La Consequenze Dell’Amore) en de regisseur van onder andere Ice Age waagt zich hier voor het eerst aan echte acteurs. Daar waar Paris, je t’Aime misschien wel het meest experimenteel was en New York, I Love You leunde op sterrencast neemt Rio, I Love You ons als toeristen aan de hand door vooral de mooie delen van de stad.

Want, de blik die op Rio wordt geworpen is vooral die van de bezoeker–door menigeen aangekaart als punt van kritiek. Maar als we eerlijk zijn waren dit ook de charmantere verhalen in de Parijs en New York-delen. En zeg nu zelf, wie wordt meegevoerd door de liefde zweeft toch sowieso ontheemd van herkomst en werkelijkheid met een roze bril op door de wereld? Dus ga er rustig voor zitten, maak het op een dag als deze even niet te moeilijk en wees toerist van de liefde in Rio.

Film in feiten

  • De film zit vol eersten: Carlos Saldanha regisseerde met zijn segment ‘Pas de Deux’ voor het eerst live actie (hiervoor deed hij o.a. animatiefilms ‘Ice Age’ en ‘Rio’), Cauã Antunes maakte zijn acteerdebuut en Bruna Linzmeyer en Rodrigo Santoro namen voor het eerst balletlessen ter voorbereiding op hun rol.

  • Acteur Marcelo Serrado heeft hoogtevrees, maar moest voor het segment ‘Acho que Estou Apaixonado’ de Suikerbroodberg beklimmen. Uiteindelijk is hij met behulp van staalkabels omhoog gehesen, welke achteraf digitaal werden weggepoetst.

  • Het segment "Inútil Paisagem" van José Padilha werd bijna weggesneden onder druk van diverse religieuze instanties. Ze zouden het gebruik van het bekende standbeeld van Christus respectloos vinden. Later trokken zij zich echter terug en bleef het segment in de film.

“If you think about.. we’re all weird.”

James (Rio, Eu Te Amo)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.