Rodeo

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In Rodeo ontdekken we via hoofdpersonage Julia de ruige wereld van illegale motorraces en welke rol gender daarin speelt. Julia probeert zich los te breken van de norm en sluit zich aan bij een motorbende. Maar daar wordt ze niet zomaar geaccepteerd… Deze rauwe debuutfilm van Lola Quivoron zit vol energie en werd onder andere onderscheiden met de Coup de Coeur-prijs op het Filmfestival van Cannes.

Actrice & muzikant Zoë Love Smith deelt 'Rodeo'

Must-see, omdat:

  • 1. Regisseur en co-schrijver Lola Quivoron zich met dit dromerige en opwindende motorspektakel bewijst als aanstormend filmtalent.

  • 2. Quivoron Julia gebruikt als totem voor onderdrukte maar vastberaden vrouwelijke vechtlust. Het intrigerende spel van Julie Ledru zorgt ervoor dat je niet kan stoppen met kijken.

  • 3. Je in Rodeo wordt meegenomen in een, voor velen, onbekende wereld vol adrenaline, gevaar en verlangen.

Film in feiten

  • 1. Julia identificeert zich als queer. Ze geeft daar zelf in de film geen woorden aan, maar regisseur Quivoron vertelt dat in interviews. In de film worden wel zij/haar-voornaamwoorden gebruikt voor Julia.

  • 2. De meeste acteurs zijn niet-professioneel, waaronder de hoofdpersoon, Julia, gespeeld door Julie Ledru.

  • 3. Quivoron was al een tijdje op zoek naar haar hoofdrolspeler en stuitte op het Instagram-account van Julie. Toen ze haar ontmoette, besefte ze dat haar leven heel erg leek op dat van haar personage. Zozeer zelfs, dat sommige details van haar echte leven ook in de film terechtkwamen.

“I felt an enormous rush on the motor.”

Julia (Rodeo)

Deze film werd ook geselecteerd door Zoë Love Smith

De Noorderlingen

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.