The Sound of Philadelphia

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Al op jonge leeftijd wordt Peter – fantastisch vertolkt door Matthias Schoenaerts (De rouille et d’os, Rundskop) – geconfronteerd met geweld. Hij ziet zijn zusje overreden, en zijn vader vermoord worden. Peter groeit vervolgens op bij zijn neef Michael, met wie hij een hechte broederband ontwikkelt. Hij probeert los te komen van de criminele zaken van zijn familie, maar dat blijkt niet makkelijk wanneer Michael steeds hoger in de hiërarchie komt.

Cinetree deelt 'The Sound of Philadelphia'

Must-see, omdat:

  • 1. The Sound of Philadelphia een spannende misdaadfilm over broederschap en loyaliteit is. Al zit er veel actie in, het geweld wordt (op knappe wijze) slechts gesuggereerd in plaats van letterlijk in beeld gebracht.

  • 2. Het fantastische acteerwerk een extra laag aan dit verhaal geeft. Het is knap hoe Matthias Schoenaerts in iedere scène het trauma van zijn personage subtiel naar boven weet te brengen.

  • 3. De soundtrack van componist Séverin Favriau de spanning nog eens extra ondersteunt.

Film in feiten

  • 1. Philadelphia (tevens de stad waarin dit verhaal zich afspeelt) is een oud Grieks woord voor “Brotherly love”. Een belangrijk thema dat in deze film erg krachtig in beeld is gebracht.

  • 2. Peter en Michael zijn neven van elkaar en komen uit een Ierse maffiafamilie gevestigd in Philadelphia, waar ook andere rivaliserende criminele families wonen.

  • 3. De film is gebaseerd op het boek Brotherly Love uit 1991, geschreven door Pete Dexter – die voor eerder werk de U.S. National Book Award won.

“You have to be on my side, you’re my brother.”

Michael (The Sound of Philadelphia)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.