Volver

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In het betoverende Volver volgen we Raimunda (Penélope Cruz) en haar excentrieke familie. Wanneer Raimunda’s tante Paula overlijdt, neemt haar leven een bovennatuurlijke wending. Dit kleurrijke kunstwerk van Pedro Almodóvar werd (onder andere in Cannes) met prijzen overladen.

Regisseur Sam de Jong over 'Volver'

De terugkeer

Zoals we gewend zijn van regisseur Pedro Almodóvar (Dolor y Gloria), is Volver een film vol excentrieke, vurige en bovenal bijzondere vrouwen. In de film maak je kennis met Raimunda (gespeeld door een wonderschone Penélope Cruz): ze woont in Madrid met haar 14-jarige dochter Paula en haar nietsnut van een man, Paco. Raimunda’s zus, Soledad, is gescheiden en runt vanuit haar appartement een illegale kapsalon. De twee zussen hebben het niet altijd makkelijk gehad; een aantal jaar terug verloren ze hun ouders door een brand. Wanneer ook nog eens hun tante Paula overlijdt, is het tijd voor moeder Irene om terug te keren uit het dodenrijk en de losse eindjes aan elkaar te knopen.

De titel Volver komt niet geheel vanuit het niets: Volver is namelijk Spaans voor ‘terugkeren’. En dat terugkeren is iets dat je op meerdere manieren ziet gebeuren in Volver. Want moeder Irene keert natuurlijk terug naar de levende wereld, maar daarnaast was de film voor regisseur Pedro Almodóvar een reden om terug te keren naar zijn geboorteplek La Mancha. Ook keert hij na achttien jaar terug naar één van zijn favoriete actrices, Carmen Maura, en natuurlijk naar één van zijn favoriete thema’s: moeder/dochterrelaties.

En last but certainly not least, is Volver de terugkeer van Penélope Cruz naar Spanje. Sinds haar doorbraak in de Verenigde Staten in 2001 maakte ze daar namelijk geen enkele film meer. Wij zien haar dan ook het liefst schitteren in films als deze, en zijn maar al te blij dat ze voor Almodóvar en Volver weer een uitstapje naar haar geboorteland maakte!

Must-see, omdat:

  • 1. Volver uit een perfecte combinatie van prachtige muziek (door Alberto Iglesias), indrukwekkend camerawerk (José Luis Alcaine) en meesterlijke actrices (zoals Penélope Cruz en Carmen Maura) bestaat.

  • 2. Penélope Cruz voor haar rol als Raimunda als eerste Spaanse actrice ooit genomineerd werd voor de ‘Beste Actrice’-Oscar.

  • 3. Ook al heb je de film al eens gezien, na het onlangs uitgebrachte Dolor y Gloria is Volver een heerlijke film om nog eens terug te kijken.

“Don't say that, Raimunda, or I'll start crying. And ghosts don't cry.”

Irene (Volver)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.