Weekend

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Na een avond stappen met zijn hetero-vrienden gaat Russel nog naar een gay club, waar hij vlak voor sluitingstijd Glen ontmoet. Wat begint als one-night stand groeit uit tot iets veel rijkers.

Winq-hoofdredacteur Edwin Reinerie deelt 'Weekend'

Waarom is dit een must-see?

  • 1. De chemie tussen Glen & Russell…

  • 2. ‘Weekend’ is een uitzonderlijk aandachtig gemaakte film waarin de gay-identiteit zorgvuldig en sympathiek behandeld wordt.

  • 3. Bovenal is het een perfect modern liefdesverhaal dat laat zien hoe, juist wanneer je er niet naar op zoek bent, een onschuldige flirt kan opbloeien tot zoveel meer.

Film in feiten

  • De film werd geheel in volgorde en op locatie gedraaid in Nottingham met een consumentencamera (Canon 5D Mark II). De crew werd ook klein gehouden en bestond maar uit 15 man.

  • Schrijver & regisseur Andrew Haigh (45 Years) werkte zich op als editing assistent bij o.a. Gladiator, Black Hawk Down. Voor ‘Weekend’ nam hij ook de editing voor zijn rekening.

  • Haigh wilde eindelijk een film zien die strookte met hoe hij zich voelde, liefde had ervaren en de wereld zag. Hoewel hij veel uit zijn eigen leven putte omschrijft hij de film niet als autobiografisch.

“They shove it down our throats all the time: Being straight. Straight story lines on television, everywhere - in books, on billboards, magazines, everywhere. But, ah, the gays, the gays..”

Glen (Weekend)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.