Wild Tales

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Damián Szifron’s bloedstollende Wild Tales is de perfecte manifestatie van het spreekwoord ‘boontje komt om zijn loontje’. In zes korte verhalen laat Szifron met een grote hoeveelheid zwarte humor zien hoe ver de mens kan gaan in tijden van gevaar. Wild Tales is absurdistisch, pijnlijk grappig en een aanrader voor iedereen die stiekem houdt van een klein beetje sadisme.

Regisseur Giancarlo Sanchez over 'Wild Tales'

Boontje komt om zijn loontje

Door Nikki Nilwik

Damián Szifron’s bloedstollende Wild Tales is de perfecte manifestatie van het spreekwoord ‘boontje komt om zijn loontje’. In zes korte verhalen, die allemaal wraak en onmacht centraal zetten, laat Szifron de akelige kanten van de mens zien die naar boven komen in tijden van gevaar. De verhalen variëren immens. Van een serveerster die wraak neemt op de man die haar leven verwoest heeft, tot een automobilist die net de verkeerde bestuurder op de weg kwaad maakt. Zes verschillende verhalen, veel verschillende mensen, maar allemaal delen ze het lot van de repercussie.

Aangezien Wild Tales de slechtste kanten van de mens focaliseert, lijkt het in eerste instantie een zware film. Echter blijkt het tegendeel waar. Damián Szifron laat met zijn Wild Tales zien dat hij een meester is in de zwarte komedie. In bijna iedere scène vind je dialogen, verhalen en gebeurtenissen die even hilarisch als krankzinnig zijn. Wild Tales neemt je dan ook mee in een achtbaan van emoties; verwacht hartkloppingen, verwarring en een pijnlijke glimlach. Soms zul je je zelfs schuldig voelen over de gevoelens die Szifron teweegbrengt, maar juist dat maakt Wild Tales zo krachtig. De absurditeit van de zes korte verhalen is niet te missen, maar ergens onder al die onrealistische en humoristische scenario’s ligt toch wel een kern van waarheid die we allemaal herkennen. Iedereen kent de frustraties en machteloosheid die ertoe kunnen leiden dat je de controle verliest, maar gelukkig hebben de meeste van ons geleerd deze controle toch te behouden. Dit neemt niet weg dat het soms heerlijk is een film te zien die wél toegeeft aan striktverboden gevoelens.

Behalve de zwarte humor en absurditeit van Wild Tales, zit de film ook stilistisch nog eens steengoed in elkaar. Aangezien de film bestaat uit zes verschillende verhalen, verwacht je misschien dat de film onduidelijk of warrig zal zijn, maar niets is minder waar. Het Argentijnse Wild Tales is van begin tot eind ijzersterk en zal je geen seconde vervelen. Niet gek ook dat Damián Szifron’s drama internationaal met open armen ontvangen werd; de film werd genomineerd voor een Oscar, won een BAFTA-award, ging in première op Cannes én werd hier zelfs genomineerd voor de prijs der prijzen; een Gouden Palm.

Must-see, omdat:

  • 1. Wild Tales 49 prijzen won en genomineerd werd voor de prestigieuze Oscar en Gouden Palm!

  • 2. Damián Szifron op fascinerende wijze zes verschillende verhalen in één film weet te stoppen, zonder dit warrig of overweldigend te maken.

  • 3. Dit drama even huiveringwekkend als humoristisch is en ook nog eens een satire op veel aspecten van onze samenleving.

“Bastards rule the world!”

La Cocinera (Wild Tales)

Deze film werd ook geselecteerd door Giancarlo Sanchez

In the Mood for Love

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.