Background image

Curators

De specialisten van HER Film Festival

Alle films die je ziet op HER Film Festival zijn zorgvuldig uitgekozen door filmliefhebbers, specialisten en ambassadeurs van Cinetree en Simavi. Benieuwd wie die specialisten precies zijn? Neem een kijkje hieronder!

Joy Delima

Acteur Joy Delima kun je kennen van haar rollen in o.a. Dirty Lines en Flikken Maastricht. Verder heeft ze een column in het Volkskrant Magazine, waarin ze openhartig praat over seks. Dit doet ze ook op haar Instagram account in de speciale rubriek Seks met tante Joy. Joy is groot fan van het wonderschone Liyana en vertelt je graag waarom dit zo’n bijzondere film is.

Sophie Dros

Documentairemaker Sophie Dros betreedt graag ongebaande paden waarin ze haar camera op buitenbeentjes in onze maatschappij richt. In haar documentaire Sisterhood besloot ze andere kant op te gaan. Ze ging opzoek naar de universele kanten van vrouw zijn; over dealen met verwachtingen, empathie en verbinding, verlangens, angst, behoefte aan bevestiging en het verliezen van controle.

Jouman Fattal

Jouman Fattal is een Nederlands acteur, theatermaker en schrijver. Jouman speelde op toneel o.a. bij de Toneelmakerij, MAAS Theater en Dans en Dood Paard. Ook was ze als theatermaker betrokken bij productiehuis Frascati. Ze cureerde dit jaar Matangi/Maya/M.I.A. voor HER Film Festival.

Tatjana Almuli

Tatjana Almuli is schrijver en journalist. Haar eerste boek Knap voor een dik meisje, over het taboe rondom dik zijn, werd genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs. Haar tweede boek Ik zal je nooit meer gaat over het verlies van haar moeder. Als journalist schrijft ze voor vele magazines en een tijdje terug ook voor ons: het artikel over haar grote voorbeeld Frida. Precies die film leidt ze nu ook voor het HER Filmfestival in.

Sareen Malik

Sareen Malik is coördinator van de African Civil Society Network on Water and Sanitation (ANEW). Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van waterbeheer, helpt ze NGO's om op een zinvolle manier deel te nemen aan de watersector en in de anti-corruptie sector. Speciaal voor HER Film Festival leidt ze Parched in.

Milou Deelen

Milou Deelen is journalist, activist en feminist. Ze schrijft hyperpersoonlijke artikelen, onder meer als freelancer en schuift vaak aan bij tv en radio programma’s en is niet bang om haar stem te laten horen voor vrouwenrechten. Milou cureerde RBG, een documentaire over Ruth Bader Ginsburg, de uitzonderlijke Amerikaanse rechter die zich sinds 1993 inzette voor gendergelijkheid en de rechten van minderheden.

Henriëtte Poelman

Als artisitiek leider en (film) programmeur van het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) zit Henriëtte Poelman niet stil. Daarnaast werkt ze ook nog als filmjournalist. Op het IFA staan vrouwen voor en achter de camera centraal. IFA versterkt de positie van vrouwen in de filmwereld door vrouwelijk talent te stimuleren en een podium te bieden. Speciaal voor HER Film Festival leidt ze Writing with Fire in.

Jackie Kyomugisha

Jackie Kyomugisha groeide op in Oeganda en is sinds kort verbonden met Cinetree. Ze heeft veel humanitair werk gedaan als social worker in haar geboorteland. Voor het Her Film Festival vertelt ze ons over de film Eyimofe. Een film die we volgens haar allemaal een keer gezien moeten hebben!