Background image

Over HER Film Festival

HER Film Festival biedt een podium aan verhalen van over de hele wereld. Verhalen die ons inspireren, maar ook uitdagen om na te denken over thema’s waar vrouwen nog altijd voor moeten strijden: Health, Empowerment en Rights. Voor Simavi, een ontwikkelingsorganisatie die strijdt voor gelijkheid en klimaatrechtvaardigheid, en Cinetree, een filmplatform dat bekend staat om zijn zorgvuldig samengestelde collectie films en documentaires, was het destijds de drijvende kracht om een gloednieuw filmfestival te starten. En met succes! Al vier jaar lang verbinden we tienduizenden kijkers met een selectie van de beste films van, voor en door vrouwen.

In 2024 gaat HER Film Festival van start op 8 maart, Internationale Vrouwendag. We geloven dat Internationale Vrouwendag hét moment is om met film aandacht te vragen voor de positie van vrouwen en om het gesprek te voeren over het belang van gelijke rechten. Geniet van het vertrouwde online aanbod van de beste films door en voor vrouwen!


Hanna Verboom, oprichter Cinetree:

“Ik ben er enorm trots op dat we een festival organiseren dat echt gaat over de kracht van vrouwen. Simavi zet zich hier al jaren voor in en daarmee gaat deze samenwerking over meer dan inspiratie; het gaat ook om actie. Wij geloven bij Cinetree dat films ons helpen anderen beter te begrijpen, elke actie die volgt uit begrip is altijd beter. Het is een geweldige programmering geworden, kijken dus!”


Hanna Verboom, oprichter van Cinetree, en Sabine Brusse, campaigner bij Simavi, nemen je mee in het ontstaan van HER Film Festival
Her Story, My Story 👭 HER Film Festival bestaat om de bijzondere verhalen van vrouwen wereldwijd te delen: je krijgt een inkijkje in hun leven en ervaart hoe de wereld eruit ziet door hun ogen. Voor de allereerste editie van HER Film Festival maakten we dit portret van drie vrouwen met verhalen die je normaal gesproken misschien niet zou horen.

HER Stories: The Next Generation

Eefke van de Wouw - Former UN Youth Representative, climate activist

Het vertegenwoordigen van de Nederlandse jeugd tijdens de klimaatconferenties van de Verenigde Naties zette Eefke aan het denken over de dieperliggende oorzaak van de klimaatcrisis. Vervolgens liep ze meer dan 500 km door heel Nederland om jongeren uit te nodigen meer tijd buiten door te brengen en opnieuw verbinding te maken. Met o.a. dit project blijft ze bewustwording creëren over de veranderende relatie tussen mensen en de natuur in de westerse wereld en het belang van onderlinge verbondenheid.


HER Stories: Heritage

Sâmia Biruany Huni Kuin - Amazone, Protector of forests and wisdom keeper

Sâmia Biruany Huni Kuin is een leider van Mawa Isa; een vrouwencollectief uit het dorp Pinuya. Biruany is een pionier op het gebied van studies over en het faciliteren van spirituele werken. Als boodschapper van de vrouwelijke kracht van het bos heeft ze haar plek veroverd in een gebied dat eerder alleen door mannen werd gedomineerd, door Huni Kuin-vrouwen te verenigen en te versterken. In de afgelopen jaren heeft ze de wereld afgereisd, haar kracht en inspiratie aan vrouwen gebracht waar ze ook gaat.

HER Stories: Water

Sareen Malik - CEO waterschappen Africa, activist for women’s rights and acces to water

Sareen Malik is een Keniaanse activiste voor vrouwenrechten en gendergelijkheid op het gebied van toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH). Ze gebruikt haar stem om bewustzijn te creëren en gaat in op de machtsdynamiek in bestaande systemen. Als pleitbezorger voor gendergelijkheid werkt ze er actief aan om vrouwen en meisjes onderdeel te maken van de oplossing, zodat zij niet alleen degenen zijn die negatief worden beïnvloed.