De Kinderen van Juf Kiet

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Het leek allemaal zo leuk en spannend: geen school… Lang leve de vakantie! Inmiddels zijn we een paar weken verder en is het leuke er wel vanaf. Gewoon lekker terug naar school dan maar? Misschien helemaal zo gek nog niet! Zéker niet als je bij een wonderjuf als Juf Kiet in de klas mag zitten. Dan zou je, zonder twijfel, voor de rest van je leven iedere dag wel naar school willen gaan. Een ode aan hoe iedere juf zou moeten zijn.

Presentatrice Dieuwertje Blok over 'De Kinderen van Juf Kiet'

Drie keer must-see voor jong en oud:

  • De Kinderen van Juf Kiet op ontroerende, krachtige maar vooral ook heldere wijze laat zien wat er omgaat in het hoofd van kinderen en dat wij daar als volwassenen eigenlijk helemaal geen weet van hebben. Extra handig & goed om te weten nu vele ouders tijdelijk zelf als juf of meester moeten fungeren.

  • De manier waarop Kiet Engels omgaat met deze kinderen en hen respecteert, accepteert en liefheeft om wie ze zijn voor velen van ons een voorbeeld zou moeten zijn. Na het zien van deze film weet je direct waar het woord “engelengeduld” vandaan komt. Zou het toeval zijn dat haar achternaam Engel(s) is…?

  • Bijna alle kinderen in deze klas vreselijke dingen hebben meegemaakt die zij op hun jonge leeftijd absoluut niet gezien of gehoord zouden moeten hebben. Toch zie je dat de kinderen hier in deze veilige klas in Nederland (wederom met behulp van Juf Kiet) ieder op hun eigen manier een plekje aan weten te geven.

Film in feitjes

  • Regisseursduo Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch heeft de klas van Juf Kiet een heel jaar lang op nauwe voet mogen volgen. In het begin moesten de kinderen nog een beetje wennen aan al die mensen om hen heen, maar al snel vergaten zij de camera waardoor het de Latasters is gelukt een ongelooflijk intieme en eerlijke documentaire te maken.

  • De Kinderen van Juf Kiet wereldwijd met veel lof werd ontvangen. Zo werd de documentaire in de Britse krant The Guardian werkelijk de hemel in geprezen, en won de film (geheel terecht) meerdere belangrijke filmprijzen, waaronder een Gouden Kalf voor Beste Documentaire en de International Humanitarian Silver Award.

  • Deze documentaire veel volwassenen waarschijnlijk doet denken aan een ándere, soortgelijke documentaire uit 2002, namelijk Être et Avoir. Ook deze film groeide destijds uit tot een absolute wereldhit, en met De Kinderen van Juf Kiet bewijst dit regisseursduo dat deze filmformule ook in onze tijd nog uitstekend werkt.

“Al die verschillen maken de wereld mooier. En dat betekent dat het heel leuk is dat we er allemaal anders uitzien.”

Kiet Engels (De Kinderen van Juf Kiet)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.