Jij bent mijn vriend

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Kennen jullie Branche uit De Kinderen van Juf Kiet nog? In deze documentaire leren we de 6-jarige jongen nog iets beter kennen. We volgen hem op zijn allereerste schooldag, waarop hij nog geen Nederlands spreekt en niemand kent. Een vriend vinden blijkt dan niet zo eenvoudig te zijn…

Cinetree deelt 'Jij bent mijn vriend'

Drie keer must-see voor jong en oud:

  • 1. Hartverwarmende documentaire die maar weer eens laat zien hoe belangrijk vriendschap en een liefdevolle, veilige omgeving zijn.

  • 2. Vriendschap sluiten moet je leren, en dat gaat met vallen en opstaan. Een belangrijke les voor ons allemaal!

  • 3. We soms vergeten dat het leven voor migrantenkinderen minstens zo zwaar is als voor hun ouders. Een jongetje zoals Branche is zich misschien niet zo bewust van de grote problemen die spelen, maar hij moet wel een heel nieuw leven opbouwen.

Film in feitjes

  • 1. Makers Petra en Peter Lataster wilden met Jij bent mijn vriend laten zien hoe belangrijk het is voor kinderen om vriendschappen te leren sluiten. Het maakt ze socialer en helpt ze hun plek te vinden in het leven. Maar tegelijkertijd willen de makers je voorleggen: is het aan leerkrachten zoals Juf Kiet om zich hiermee bezig te houden?

  • 2. Je zou deze documentaire kunnen zien als een spin-off van De Kinderen van Juf Kiet - maar dan met de lieve Branche in de hoofdrol.

  • 3. Al tijdens het filmen van De Kinderen van Juf Kiet viel Branche de documentairemakers op. Hij was een ontzettend lief jochie dat enorm z’n best moest doen om zijn weg te vinden in de groep, als enig kind uit Macedonië.

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.