De kracht van geven met Teun Toebes

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Deze maand staat de kracht van geven centraal op Cinetree. Daarom gingen we langs bij Teun Toebes die sinds een jaar in een verpleeghuis woont. Daar zet hij alles op alles om de levenskwaliteit van zijn huisgenoten te verbeteren. In deze Cinetree Original hoor je het verhaal van deze jonge, bijzondere activist.

Teun Toebes is een jonge activist die opkomt voor de rechten van mensen met dementie. Hij woont al meer dan een jaar in een verpleeghuis, waar hij alles op alles zet om de levenskwaliteit van zijn huisgenoten te verbeteren. Mede daarom koos hij als Cinetree-curator de intieme documentaire Mother uit, waarin met geduld en liefde aandacht wordt besteed aan een leven met dementie.

Teun gelooft dat het belangrijk is dat iedereen een realistisch én hoopvol beeld heeft van dementie, want je kunt nog gelukkig zijn. Maar daarvoor is het wel nodig dat wij, als samenleving, mensen met dementie omarmen. In deze Cinetree Original hoor je zijn verhaal.

Starring: Teun Toebes
Regie & concept: Anne Lammers & Hanna Verboom
Productie: Anne Lammers & Freija Roos
Camera & edit: Nikolai van Nunen

“Wonen in het verpleeghuis is niet alleen geven; er is een enorme wederkerigheid. Die zit soms in de kleine dingen, maar die is er altijd.”

Teun Toebes

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.