Grootse Dingen

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Twee activisten ontmoeten een anarchist die hen wil helpen bij hun missies om de wereld te verbeteren. Onzeker over het wat en hoe, beginnen ze te twijfelen of ze überhaupt een verschil kunnen maken - totdat hun nieuwe vriend een radicaal plan voorstelt. Een tragikomische korte film over klimaatverandering en ons onvermogen om altijd het 'goede' voor de wereld te doen.

Must-see, omdat:

  • 1. Grootse Dingen de struggle laat zien die voor iedereen herkenbaar is: je wil iets doen tegen de klimaatverandering, maar wat dan? En hoe?

  • 2. De korte film, naast het aankaarten van het klimaatprobleem, ook ‘gewoon’ een komisch verhaal over vriendschap en liefde vertelt.

  • 3. De drie hoofdpersonages allemaal een ander standpunt binnen de klimaatdiscussie vertegenwoordigen. Ze willen alledrie hetzelfde, maar geloven ieder in een andere weg ernaartoe.

Film in feiten

  • 1. Regisseur Katalin Fikkert wil met Grootse Dingen laten zien hoe we omgaan met het steeds deprimerendere nieuws en de sombere toekomst die we tegemoet gaan. Niet gericht op de grote problemen, maar juist op drie individuen die hun leven hierdoor laten beïnvloeden (en hoe).

  • 2. Grootse Dingen is de afstudeerfilm van regisseur Katalin Fikkert.

  • 3. De grote inspiratiebron voor deze korte film was Katalins oma: “Ik vind dat kunst mensen aan het denken moet zetten, de grote thema’s van het leven moet laten zien, met alle kwetsbaarheid die daarbij hoort. (..) In mijn atelier hangt een grote collage met allemaal krantenfoto’s van protesterende mensen. Dat al dat geroep om een betere wereld niet helpt, daar kan ik nog steeds verdrietig over zijn, al ben ik tachtig.”

“Ach man, jouw antwoord op alles is een petitie!”

Isabelle (Grootse Dingen)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.