Ode aan de Vrouw

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Vrouwen strijden al jaren voor gelijke rechten, vrijheid en een gelijkwaardige behandeling. Maar voor permanente verandering hebben we ook mannen nodig die zich hard maken voor emancipatie in de breedste zin mogelijk. In deze Cinetree Original brengen we samen met dichter Jesse Laport een ode aan de vrouw. Want laten we even de tijd nemen… voor haar.

In Nederland zijn we er veelal van overtuigd dat vrouwen en mannen als gelijken worden gezien. Maar recente gebeurtenissen zoals het uitgelichte machtsmisbruik op de werkvloer, de nationale pay-gap en de ontbrekende vrouwelijke representatie in de meeste sectoren maken duidelijk dat we er nog lang niet zijn.

Op 8 maart is het jaarlijks Internationale Vrouwendag. Op deze dag vieren we al sinds 1912 wereldwijd de successen van vrouwen, creëren we bewustzijn en roepen we op tot een genderneutrale samenleving. Wat ooit in New York begon als een staking tegen slechte arbeidsomstandigheden is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal fenomeen waar mensen samenkomen om op te staan voor gelijke rechten voor vrouwen.

Voor het HER Film Festival van afgelopen jaar schreef Jesse Laport een gedicht toegewijd aan de vrouw. Ode aan de Vrouw is een viering van alles wat een vrouw is en van elk wezen dat zich als vrouw identificeert.

Credits
Regie en concept: Anne Lammers
Camera: Will Falize
Edit: Imke van Haaff
Productie: Estelle Ottolini

“Zij is niet jouw decor op straat, waar je haar oplegt dat ze moet glimlachen als ze jou voorbij wil gaan.”

Jesse Laport (Ode aan de Vrouw)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.