Uit de schaduw

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Ruim 43% van de Nederlanders krijgt in het leven te maken met psychische kwetsbaarheden. In sommige stammen in Sub-Saharaans Afrika heb je geen mensen met een psychische diagnose, maar wel mensen die weten wanneer het regent. Mensen die erg gevoelig en intuïtief zijn. Misschien is het wel een kracht, die kwetsbaarheid? Hoe mooi zou het zijn als we hier meer over zouden praten? Misschien is het tijd om uit de schaduw te stappen…

In januari 2023 is het vervolg Samen uit de schaduw uitgekomen. In het eerste deel vertelde Cinetree-founder Hanna Verboom voor het eerst openlijk over haar psychische variatie. In het vervolg gaat ze samen met haar broertje Juda op zoek naar antwoorden. Wil je je verder verdiepen in Hanna’s verhaal? Kijk de film hier!

43,5% van de Nederlanders krijgt in het leven te maken met psychische kwetsbaarheden. 18% praat er nooit over, en 64% van de werkgevers zegt mensen met een psychische kwetsbaarheid niet aan te nemen (bron: onderzoek Prof. dr. Evelien Brouwers). Dit alles terwijl juist verbinding en (zelf)acceptatie cruciaal zijn voor iedereen die te maken heeft met psychische kwetsbaarheden.

Samen met onze stichting Get it done vragen we aandacht voor het taboe op psychische aandoeningen. Met Uit de schaduw willen wij iedereen aanmoedigen om z’n eigen ervaring te delen en zo, samen met ons, meer openheid te creëren. Hanna Verboom begint en deelt haar persoonlijke verhaal in Uit de schaduw.

Productie: Cinetree
Regie: Hanna Verboom
Concept: Hanna Verboom & Anne Lammers
Camera & geluid: Will Falize
Camera assistent: Freija Roos
Edit: Erik Verhulst
Edit assistent: Maja Silver & Nathalie de Jong
Kleurcorrectie: Paul de Heer
Muziek: Joep Beving
Audio nabewerking: Wouter Verhulst

“There is a crack, a crack in everything. That's how the light gets in.”

Leonard Cohen

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.