We draaien weer

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Film verbindt, inspireert, verwarmt en brengt samen. De afgelopen twee jaar leefden we natuurlijk in een pandemie waarin de cultuursector meermaals werd gesloten en heropend. In deze Cinetree Original brengen we een ode aan de cinema en gaan we langs bij de oudste bioscoop van Rotterdam, Cinerama. Een bioscoop met een verhaal, waar gepassioneerde mensen dagelijks bezig zijn met dat wat ze liefhebben: film.

In Cinerama spreken we Willem en Joke: twee echte Rotterdamse karakters die allebei meer dan 20 jaar werkzaam zijn geweest voor Cinerama. Willem staat bekend als 'Willem van de film' en was pre-digitaal tijdperk werkzaam in de projectieruimte. Daarnaast heeft ‘ie bijna alle functies binnen de bioscoop wel eens vervuld.

Joke was niet alleen Joke van de kassa, maar ook DJ-oke van de DJ avond. Elke woensdagavond had zij haar eigen disco avond in de Cinerama. De film die het meest betekent voor Joke is Amélie: “Door deze film ben ik ook wat liever geworden”. Willem vergeet nooit meer dat zijn bezoekers voor het eerst naar Fatal Attraction keken. Bij een heftige scène werd de hele zaal wit verlicht door het scherm en rende het publiek naar buiten. Wat hij de afgelopen twee jaar het meest heeft gemist, zijn dan ook de bezoekers.

Credits
Regie en concept: Anne Lammers
Camera: Will Falize
Edit: Imke van Haaff
Productie: Estelle Ottolini

“Je bent echt even weg in een andere wereld, buiten jouw wereld, da's mooi dat dat kan..”

Joke van Cinerama (We draaien weer)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.