Cinetree tipt docu’s op het web

Door Corstiaan van Pelt • 14 jun 2018

Welke docu’s op het wereldwijde web móet je gezien hebben? De redactie van Cinetree zocht zeven documentaires uit die je niet mag missen.

1. De Wereld van Morgen

De toekomst, daar wil je toch alles van weten? Live vanuit het Kurhaus in Scheveningen vertelt Jort Kelder alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie. Welke nu nog onbekende innovaties maken straks deel uit van het dagelijks leven? Te zien op NPO Start (AVROTROS).

2. Het mysterie van de melkrobots

Robots! Ze nemen de mens over. Maar de koeien van boer Johan willen niet gemolken worden door de nieuwe melkrobots. In Het mysterie van de melkrobots gaat een boer de juridische strijd aan met de makers van de robots en komt hij voor grote problemen te staan. Te zien op NPO Start (2doc).

3. Snelwegkerk

De kerk? Bestaat dat nog? Snelwegkerk gaat over onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen op een onwaarschijnlijke plek langs de Duitse snelweg: in kleine Autobahnkapelletjes. Bekroond met een Gouden Kalf voor beste Korte Documentaire. Te zien op NPO Start (2doc).

4. Vleesverlangen

Vind je het ook zo moeilijk om minder vlees te eten? In Vleesverlangen gaat Marijn Frank op zoek naar schokkende en grappige argumenten om zo van haar vleesverslaving af te komen. Te zien bij NPO Start (3doc).

5. Het verlangen van Michael Dudok de Wit

Wel eens gehoord van de animatietitanen van Studio Ghibli? In deze documentaire volgen we animator Michael Dudok de Wit en zijn team voor meer dan twee jaar lang in het complexe creatieve proces voor het maken van de animatiefilm The Red Turtle. We ontdekken wat Michaels verlangen is, en waarom hij juist dit verhaal wil vertellen. Te zien op NPO Start. (2doc).

6. The Man Who Lived In A Shoe

Dit is het levensverhaal van Jose Luis Robles Gil. Een Mexicaan die in zo’n bizarre wereld leeft dat je je afvraagt of het geen fictie is waar je naar aan het kijken bent. Het is het verhaal van een man die in een schoen leeft, en de vrouw die hem vergezelde. Te zien op MUBI.com.

7. Game of Phones

Ook zo verslaafd aan je telefoon? De smartphone lijkt ons leven tot één groot spel te maken. Het spelelement dringt op veel vlakken door: in de liefde, op de werkvloer, in de zorg en bij de politie. Wat zijn de gevolgen van die tendens? En wat is het spel dat tegelijkertijd aan de achterkant – door de bedrijven die deze apps bedenken – met ons gespeeld wordt?