Fijne films voor de feestdagen

Door team Cinetree • 18 dec 2019

De feestdagen zijn natuurlijk hét moment om te genieten van de mooiste films - of dat nou alleen, met vrienden, je geliefde of het hele gezin is. Om het kiezen van een geschikte film wat eenvoudiger te maken, zetten wij onze persoonlijke kerstfavorieten voor jou op een rij!

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins was een rijke New Yorkse socialite die maar al te graag zangeres wilde worden. Het enige probleem: ze kon totáál niet zingen. Het mooie is dat ze zich niets aantrok van alle kritieken: ze liet zich leiden door haar passie voor muziek en het plezier dat ze er uithaalde, en niet door wat anderen daarvan vonden. Alleen al die boodschap maakt Florence Foster Jenkins het kijken waard: ook als iedereen zegt dat je iets niet kunt, loont het om in jezelf te blijven geloven en je dromen na te jagen. Kortom, een heerlijk feestelijke film voor de feestdagen - met Meryl Streep en Hugh Grant in de hoofdrol!

Home for Christmas

In eerste instantie denk je dat Home for Christmas een soort van Love Actually is, maar deze kerstfilm is anders. In deze hartverwarmende, hartverscheu-rende maar boven komische film zien we allerlei mensen die op hun eigen manier contact proberen te maken rond kersttijd. De film laat je daardoor weer even stilstaan bij alle waardevolle mensen om je heen. Alleen kunnen we je het niet bepaald aanraden om hierin zo ver te gaan als sommige personages in Home for Christmas…

Minoes

In het tijdloze Minoes verandert poes Minoes (Carice van Houten) plotseling in een jonge vrouw. Dat is natuurlijk even wennen, maar ze merkt al snel dat het vrouw-zijn ook zo z’n voordelen heeft. Zoals we gewend zijn van de verhalen van Annie M.G. Schmidt, bevat Minoes een belangrijke levensles: in de mensenwereld leert Minoes namelijk om, naast letterlijk, ook figuurlijk in het diepe te springen. Om lef te hebben, los te laten en haar allergrootste angsten te overwinnen. Een echte kinderklassieker, maar dan voor jong én oud.

Carol

In 'Carol' reizen we af naar het New York van de jaren vijftig, waar de charmante Carol (Cate Blanchett) op zoek is naar een kerstcadeau voor haar dochtertje. In een warenhuis ontmoet ze verkoopster Thérèse Belivet (Rooney Mara), waarna alles verandert. De vrouwen raken geïntrigeerd door elkaar en al snel ontstaat er een intieme, allesoverheersende liefde. Er is echter één groot probleem: homoseksualiteit is in die tijd nog verboden in Amerika. Een beeldschone film die je achterlaat met pijn in het hart.

Adam’s Apples

Adam komt net uit de gevangenis en wil maar één ding: met zijn maten opnieuw flink doorzakken en buitenlanders in elkaar rammen. Helaas moet hij eerst nog een alternatieve straf vervullen in een afgelegen parochie onder begeleiding van Ivan (Mads Mikkelsen). Als Ivan aan Adam vraagt wat hij hoopt te bereiken, zegt Adam dat hij een appeltaart wil bakken. Klinkt eenvoudig, maar valt tegen wanneer een kleptomaan-verkrachter, een politiek "terrorist", labiele vrouw, de duivel en zelfs God roet in het eten gooien... Bereid je voor op een heerlijke film over de innerlijke goedheid van de mens!

Heb jij alle films in dit artikel al gezien? In deze collectie vind je nog meer van onze kerstfavorieten. Merry Christmas!