Florence Foster Jenkins

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Florence Foster Jenkins was een rijke New Yorkse socialite die maar al te graag zangeres wilde worden. Het enige probleem: ze kon totáál niet zingen. Een feestelijke film voor de feestdagen - met Meryl Streep en Hugh Grant in de hoofdrol!

Cinetree-founder Hanna Verboom over 'Florence Foster Jenkins'

Nachtegaaltje

Laten we eerlijk zijn: we hebben toch allemaal wel eens gedroomd van een internationale zangcarrière? Vroeger gaf je waarschijnlijk, net als wij, wel eens een voorstelling voor je ouders, vriendjes of de buurvrouw. En als je bent opgegroeid met een eigen computer met microfoon op je slaapkamer, heb je vast ook wel eens geluidsopnames gemaakt om te horen of je net zo’n gouden keeltje hebt als Beyoncé, Britney of Madonna. In de meeste gevallen resulteert dat in een pijnlijke confrontatie met de werkelijkheid: in je hoofd klink je als een nachtegaal, in de werkelijkheid toch meer als een valse kraai. En dan blijkt maar weer: een succesvolle zangcarrière is niet bepaald voor iedereen weggelegd.

Ver voor de tijd van geluidsopnameapparatuur op laptops en mobieltjes was daar Florence Foster Jenkins. Florence was een bekende New Yorkse socialite in de jaren ‘30 en ‘40, maar werd pas echt wereldberoemd toen ze begon aan haar zangcarrière. Net als de meesten van ons kon ze totáál niet zingen, maar het grote verschil is dat zij zich niet door haar gebrek aan talent liet tegenhouden.

Waar Florence in eerste instantie vooral werd uitgelachen en belachelijk werd gemaakt, bleek er ook een groep mensen te bestaan die haar juist bewondert. Florence liet zich ten slotte leiden door haar passie voor muziek en het plezier dat ze er uithaalde, en niet door wat anderen daarvan vonden. En die instelling is zonder twijfel het bewonderen waard. Florence Foster Jenkins is een heerlijke, prachtig vormgegeven film, misschien wel dé aangewezen film om samen met de feestdagen te kijken. Wedden dat jullie straks net zo fan van Florence zijn als wij?!

Must-see, omdat:

  • 1. Meryl Streep niet alleen waanzinnig acteert, maar voor Florence Foster Jenkins ook de zang op zich nam. Knap gedaan, maar wel een schril contrast met haar acteerprestatie…

  • 2. De film je een mooie boodschap meegeeft: ook als iedereen zegt dat je iets niet kan, loont het om in jezelf te geloven en je dromen te blijven najagen.

  • 3. Meryl Streep voor haar rol als Florence haar 20e Oscar-nominatie ontving.

“Singing at Carnegie Hall is her dream. And I am going to give it to her.”

St Clair Bayfield (Florence Foster Jenkins)

Deze films werden ook geselecteerd door Hanna Verboom

2040

La Croisade

Je aandacht verdient aandacht

Proxima

Samen uit de schaduw

The Boat That Rocked

8 femmes

Nothing But the Sun

Polisse

Animal

Un Triomphe

The Singing Club

Woman at War

Cowboys

Un Amour Impossible

Knight of Cups

Antoinette dans les Cévennes

The Hundred-Foot Journey

Monk

Ma vie de Courgette

Dolfje Weerwolfje

Hors Normes

De Wilde Stad

Lion

Amazing Grace

School Life

Jackie

That Sugar Film

Yao

Life Itself

Green Book

The Red Turtle

The Diving Bell and the Butterfly

170 Hz

Amélie

Once

The Selfish Giant

Le ballon rouge

Still Alice

A Late Quartet

Home For Christmas

De rouille et d'os

Mandela: Long Walk to Freedom

Virgin Mountain

Jusqu'à la garde

I, Daniel Blake

Dheepan

L'Odyssée

Turist

The Salt of the Earth

Life, Animated

A Bigger Splash

The Party

American Hustle

Doof Kind

So Help Me God

La Grande Bellezza

Suffragette

45 years

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.