Background image


The Sound of Broken Glass

Over de explosie in Beiroet en het leven daarna

Op 4 augustus 2020 vond er een verwoestende explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet plaats. Ruim tweehonderd mensen kwamen om het leven en meer dan zesduizend mensen raakten gewond. Een paar dagen lang een groot ‘news event’ wat al gauw naar de achtergrond verdween. Journalist en filmmaker Marcel van der Steen filmde ter plaatse voor Giro555, maar besloot om langer te blijven. Juist toen de andere camera’s de stad weer verlieten, ging hij het gesprek aan met de inwoners - bij wie de wanhoop, destructie, pijn maar ook de boosheid en strijdvaardigheid voelbaar was.

The Sound Of Broken Glass vertelt het verhaal van een stad in puin. Een aangrijpend portret dat niet zozeer inzoomt op de politiek of economie van Libanon, maar vooral laat zien hoe de klap nadreunt bij haar inwoners. De documentaire was voor iedereen gratis te zien van 4 t/m 11 augustus 2021 op Cinetree.

“Een verdrietige en inspirerende film tegelijk. De omstandigheden zijn ellendig, maar de mensen die ik volg zijn prachtig.”

Marcel van der Steen