&ME

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Een Spaanse studente, een Duitse homoseksuele topambtenaar en een Nederlandse dossierverhuizer raken in Brussel in een driehoeksverhouding verstrengeld. Het resultaat is een bijzonder, filmisch liefdesverhaal waarin niemand zich laat tegenhouden door cultuurverschillen, leeftijd of seksuele geaardheid.

Cinetree deelt '&ME'

Must-see, omdat:

  • 1. &ME een Gouden Kalf voor Beste Camera in de wacht sleepte.

  • 2. De film herkenbaar is voor iedereen die heel erg van iemand heeft gehouden, maar ook vanaf het begin al wist: dit gaat niet werken.

  • 3. Dit absoluut niet je standaard romantische dramafilm is! &ME is vooral een sterk en gelaagd portret van drie mensen die hun weg in het leven zoeken.

Film in feiten

  • 1. &ME is de verfilming van Oscar van den Boogaards roman Fremdkörper. Van den Boogaard stuurde jaren geleden een kopie van de roman naar regisseur Norbert ter Hall, met de vraag of hij er een film in zag. Op die vraag weten we inmiddels allemaal het antwoord!

  • 2. Norbert ter Hall voelde zich aangetrokken tot het verhaal van Van den Boogaard door de zoekende personages. De drie geliefden weten alledrie niet wat ze willen in het leven en juist dát maakt een verhaal voor Ter Hall zo interessant.

  • 3. &ME is Norbert ter Halls tweede speelfilm (zijn eerste is Monte Carlo uit 2001). Vorig jaar werden het prachtige Mi Vida en De Belofte van Pisa aan dat rijtje toegevoegd.

“Is this what you want in life?”

Richard (&ME)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.