Hope

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Na een succesvolle danstour keert de Noorse Anja terug naar huis om met haar kinderen en partner Tomas (Stellan Skarsgård) kerst te vieren. Maar dan krijgt ze het slechtste nieuws dat je kunt krijgen: ze heeft een hersentumor en de vooruitzichten zijn allesbehalve goed. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt?

Cinetree deelt 'Hope'

Must-see, omdat:

  • 1. Hope een intiem en gevoelig portret is van een gezin in een situatie waarin je nooit hoopt te geraken. Toch laat de film zien dat er zelfs op de donkerste dagen altijd een klein lichtpuntje, een reden tot hoop, kan zijn.

  • 2. De film in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto en op het Filmfestival van Berlijn de prijs voor Beste Europese film won.

  • 3. Alleen al het subtiele maar ijzersterke acteerwerk van Andrea Braein Hovig en Stellan Skarsgård reden is om Hope te willen zien.

Film in feiten

  • 1. De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met Limbo, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Nu is ze terug met haar tweede speelfilm Hope.

  • 2. Sødahl een heftige gebeurtenis uit haar persoonlijke leven gebruikte als inspiratie voor Hope; tien jaar geleden krijg zij dezelfde diagnose als Anja.

  • 3. Hope was de officiële Noorse inzending voor de Oscars van 2021.

“Did it take a death sentence for you to forget about yourself, and suddenly do everything right?”

Anja (Hope)

Deze films werden ook geselecteerd door Beppie Melissen

Another Year

Voir du pays

Café Society

Summer 1993

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.