Kleine Teun

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Zwarte komedie over de ingewikkelde driehoeksverhouding tussen de boer Brand, zijn vrouw Keet en de privélerares Lena, vol verborgen motieven, valse informatie en sluwe spelletjes.

Eye Filmmuseum deelt 'Kleine Teun'

Niets is wat het lijkt

Boer Brand (Alex van Warmerdam) woont samen met zijn vrouw Keet (Annet Malherbe) in een afgelegen boerderij, waar de analfabete Brand lessen krijgt van de aantrekkelijke onderwijzeres Lena (Ariane Schluter). Gaandeweg groeit er in Keets hoofd een duister plan. Ze drijft Brand in de armen van Lena, maar haar manipulaties blijven niet zonder gevolgen.

“Er valt in mijn werk meestal niet veel te raden. Wat je ziet, dat is het. Maar dit keer zijn er geheimen”, aldus Van Warmerdam. Voor zijn vierde langspeelfilm Klein Teun liet Van Warmerdam in Eemnes een boerderijgebouw neerzetten, omdat hij voor zijn film per se een boerderij zonder bomen eromheen wilde maar deze nergens in Nederland kon vinden.

Kleine Teun is een verfilming van Van Warmerdams eigen toneelstuk. Naast de regie en het schrijven van het scenario, verzorgde hij ook de muziek en schilderde hij de beelden bij de begintitels.

* Tijdens de Van Warmerdam expositie L'histoire kaputt draait deze film ook in de filmzalen van Eye. Actuele draaitijden vind je hier.

Must-see, omdat:

  • 1. Onder bijna alle schijnbaar simpele, neutrale dialogen uit Kleine Teun een grote treurigheid verscholen ligt.

  • 2. Alleskunner Van Warmerdam deze film niet alleen schreef en regisseerde, maar ook de muziek verzorgde en de beelden bij de begintitels schilderde.

  • 3.Kleine Teun vol verborgen motieven, valse informatie en sluwe spelletjes zit.

“Als je denkt dat er iets aan de hand is, dan is dat zo!”

Boer Brand (Kleine Teun)

Deze films werden ook geselecteerd door Eye Filmmuseum

De Jurk

Abel

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.