Le Mépris

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In Le Mépris van Jean-Luc Godard ziet scenarist Paul zijn huwelijk langzaam afbrokkelen terwijl hij werkt aan een filmadaptatie van de Odyssee. Zijn relatie met zijn vrouw Camille (de iconische Brigitte Bardot) verslechtert door misverstanden en jaloezie. Terwijl hij zijn artistieke integriteit probeert te behouden, wordt hij geconfronteerd met de harde realiteit van liefde, ambitie en de prijs van succes.

Regisseur Noël Loozen deelt 'Le Mépris'

Must-see, omdat:

  • 1. Jean-Luc Godard in Le Mépris zijn meesterschap toont als regisseur door een meeslepend en gelaagd verhaal te creëren, met memorabele momenten die je nog lang zullen bijblijven.

  • 2. De beeldschone en piepjonge Brigitte Bardot je vanaf het eerste moment zal betoveren!

  • 3. De cinematografie en het kleurgebruik prachtig en heerlijk nostalgisch zijn.

Film in feiten

  • 1. De befaamde regisseur Fritz Lang (M, Metropolis) speelt in deze film zichzelf.

  • 2. Jean-Luc Godard was nieuwsgierig naar het maken van een film met een groot budget. Later bekende hij dat hij er een hekel aan had om deze film te maken.

  • 3. Oorspronkelijk wilde Jean-Luc Godard Kim Novak en Frank Sinatra als de twee hoofdrolspelers hebben, maar beide acteurs wezen het af. Producent Carlo Ponti stelde zijn vrouw Sophia Loren voor met haar vaste tegenspeler Marcello Mastroianni, maar Godard wees dat idee af.

“C'est la vie.”

Camilla (Le Mépris)

Deze films werden ook geselecteerd door Noël Loozen

About Endlessness

Rams

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.