Rams

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Voel de winter in dit prijswinnende drama over de koppige broers Gummi en Kiddi die na veertig jaar stilte bij elkaar moeten komen. Een herkenbare en eigenzinnige film die laat zien wat de invloed is van isolement op menselijk gedrag. Perfect voor de koudere avonden onder een dekentje.

Regisseur Noël Loozen deelt 'Rams'

Gummi en Kiddi

Met prachtig uitgestrekte, boomloze vlaktes, is het dunbevolkte IJsland een lust voor het oog en heel wat groener dan we zouden denken. In een vreedzaam, haast surrealistisch dal op IJsland leeft de bevolking in Rams van de schapenhouderij. Zo ook de woestbebaarde broers Gummi en Kiddi die al veertig jaar niet met elkaar gesproken hebben en toch één belangrijk ding gemeen hebben: de grote liefde voor hun rammen. De rest kan hun gestolen worden.

Wanneer in de omgeving een schapenziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren willen ruimen, zijn de broers tot hun grote ergernis tóch op elkaar aangewezen. Een ontzettend herkenbare, aandoenlijke en komische film die laat zien wat de invloed is van isolement op menselijk gedrag. Ijskoud en warm tegelijkertijd.

Must-see, omdat:

  • 1. Rams laat zien hoe magisch en mooi de winter in IJsland kan zijn.

  • 2. De tweede speelfilm van de IJslandse regisseur Grímur Hákonarson een schot in de roos bleek en meerdere prijzen won waaronder de Un Certain Regard-prijs in Cannes.

  • 3. Er onweerstaanbaar gespeeld wordt door de Scandinavische acteurs Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson en Charlotte Bøving.

“Kiddi…you have to help me.”

Gummi (Rams)

Deze films werden ook geselecteerd door Noël Loozen

Le Mépris

About Endlessness

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.