Matthias et Maxime

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Voor een schoolopdracht worden de vrienden Matthias en Maxime gevraagd om in een film te spelen. Niks serieus dus, maar als blijkt dat de jongens moeten zoenen brengt dit onverwachte gevoelens naar boven. Met Matthias et Maxime maakte multitalent Xavier Dolan een jeugdige, herkenbare film over twee eind-twintigers op zoek naar hun plek in de wereld.

Cinetree deelt 'Matthias et Maxime'

Must-see, omdat:

  • 1. De zinderende spanning tussen Matthias en Maxime echt voelbaar is. Onwennig, toch vertrouwd, maar vooral rusteloos.

  • 2. De heftige, maar hechte vriendengroep van Matthias en Maxime een aanstekelijke energie heeft. Chaotische dialogen in het Quebecs Frans denderen over elkaar heen en er worden flinke steken onder water uitgedeeld. Intens, treiterig, maar vooral vol liefde. Een ode aan de vriendengroep.

  • 3. De kus in Matthias et Maxime de motor van het verhaal is. Maxime vertrekt binnen enkele maanden naar Australië en Matthias zit helemaal vast in een goede baan en een vaste relatie. Ze proberen het een plek te geven, maar die ene kus laat hun levenslange vriendschap wankelen.

Film in feiten

  • 1. In de opening wordt de film opgedragen aan “Eliza, Francis, Joel et Luca”, de regisseurs van Beach Rats, Boy Erased, Call Me by Your Name, en de geweldige God's Own Country - Allemaal LGBTQ+ coming-of-age films :)

  • 2. Matthias et Maxime is voor Xavier Dolan heel persoonlijk. Hij is niet enkel de regisseur, maar hij speelt zelf ook de rol van Maxime. Daarnaast schreef hij ook het scenario, monteerde hij de film, ontwierp hij de kostuums en zo nog veel meer.

  • 3. Dolan blijft verbazen, want nog vóór zijn 30e verjaardag maakte hij met Matthias et Maxime al zijn 8e speelfilm! Dit jonge multitalent ontving voor zijn films, die je bij elkaar gerust een oeuvre mag noemen, meerdere prijzen op het Cannes Film Festival en werd al 3 keer genomineerd voor een Oscar.

“Who am I actually playing for?”

Rivette (Matthias et Maxime)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.