My Week with Marilyn

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

My Week with Marilyn volgt de ontroerende ontmoeting tussen de Britse filmmaker Colin Clark en Hollywoodlegende Marilyn Monroe tijdens de opnames van The Prince and the Showgirl. Deze film belicht de complexiteit van roem en de betoverende, maar kwetsbare persoonlijkheid van Monroe. Een intiem portret van een iconische ster, gezien door ogen vol bewondering en tederheid.

Filmprogrammeur Fieke Spoler deelt My week with Marilyn

Must-see omdat:

  • 1. De cast alleen maar sterren bevat! Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Brannagh, Judi Dench, Dominic Cooper…

  • 2. Je simpelweg nooit genoeg kan krijgen van een van de meest intrigerende persoonlijkheden die de filmwereld gekend heeft.

  • 3. My Week with Marilyn vol in de prijzen viel en o.a. genomineerd werd voor twee Oscars (voor beste hoofd- én bijrol!).

Film in feiten

  • 1. Ian Murray, die voor deze film de standby-rigger was, is de kleinzoon van Jack Thompson, die op zijn beurt de standby-rigger was voor The Prince and the Showgirl.

  • 2. Michelle Williams ontving voor het tweede jaar op rij een Oscarnominatie; in 2010 voor haar rol in Blue Valentine, in 2011 voor haar rol als Marilyn.

  • 3. Sir Kenneth Brannagh en Emma Watson speelden voor het eerst sinds Harry Potter and the Chamber of Secrets weer samen.

“Ik ben de bezienswaardigheid.”

Marilyn Monroe (My Week with Marilyn)

Deze films werden ook geselecteerd door Fieke Spoler

The Vertical Ray of the Sun

Sous le Sable

The Third Wife

The Scent of Green Papaya

Wonderstruck

Geographies of Solitude

Un autre monde

Supernova

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.