Rabbit Hole

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Het leven van een jong stel komt op zijn kop te staan wanneer hun zoon overlijdt.

Filmmaker Paula van der Oest deelt 'Rabbit Hole'

Rouwkost

Het leven gaat door, maar niet vanzelf. Rabbit Hole is eerlijk, open en mooi in het onderzoek van een relatie acht maanden na het overlijden van een kind. “De grote vraag is eigenlijk of ze het samen gaan redden, of ze het kunnen delen”, aldus curator Paula van der Oest over Rabbit Hole. Wat lijkt op een rouwverhaal is eigenlijk een onderzoek naar relaties en de valkuilen van je eigen leven leiden versus het wel of niet kunnen delen van verdriet en geluk.

Wat Rabbit Hole de moeite waard maakt is niet eens zozeer waar de film over gaat, maar ook de manier waarop zij dit behandeld. Zoals een film als Tous les soleils laat zien kun je van een onderwerp als rouwverwerking wel een sympathieke en genietbare film maken. Bij Rabbit Hole zitten deze kwaliteiten vooral in de natuurlijkheid waarmee er met het verhaal wordt omgesprongen, wat er gezegd wordt wanneer je eigenlijk niet meer weet wat je moet zeggen.

Zoals je met een beetje geluk ook in het echt kunt hebben zijn het de momenten van lichtheid, vluchtige bespiegelingen of zelfs de ietwat poëtisch aangezette woordwisselingen die ervoor zorgen dat de hele toestand niet in een zwart gat wegvalt, iets dat voor Becca (Nicole Kidman) toch op de loer lijkt te liggen. Daarmee slaagt Rabbit Hole erin van rauwe kost en gezonde maaltijd te maken.

Film in feiten

  • De film heeft een aantal notabele rollen: Nicole Kidman koos Aaron Eckhart om de rol van haar man te vervullen. Ook is dit het debuut van Miles Teller, die later bekend werd door o.a. ‘Whiplash’.

  • Regisseur John Cameron Mitchell wilde het project doen vanwege het script, maar ook omdat hij zelf op 14-jarige leeftijd zijn jongere broertje van 10 verloor, hetgeen van grote impact op zijn gezinssituatie was.

  • Rabbit Hole was de eerste film die Nicole Kidman ook produceerde terwijl ze erin speelde. Ze was zo’n 4,5 jaar bezig de film te ontwikkelen.

  • Nederlands filmmaker Paula van der Oest keek de film om inspiratie op te doen voor ‘Tonio’.

“If space is infinite, then there are tons of you’s out there, and tons of me’s”

Jason (Rabbit Hole)

Deze films werden ook geselecteerd door Paula van der Oest

August: Osage County

Cloaca

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.