Supernova

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Sinds Tusker (Stanley Tucci) twee jaar geleden de diagnose dementie kreeg, is z’n tijd samen met zijn partner Sam (Colin Firth) het belangrijkste dat hij heeft. In hun oude camper reizen ze door landelijk Engeland om vrienden, familie en plaatsen uit hun verleden te bezoeken. Het belooft een reis vol onthulde geheimen en mislukte plannen te worden, waarbij zelfs hun liefde niet altijd de oplossing meer biedt.

Filmprogrammeur Fieke Spoler deelt 'Supernova'

Must-see, omdat:

  • 1. De film, veel meer dan over dementie zelf, draait om hoe Tusker en zijn partner Sam het naderend onheil accepteren.

  • 2. De film het gevoel van verlies vriendelijk en troostrijk aansnijdt, maar een onderhuidse spanning houdt door de pogingen van Sam en Tusker om dwars door hun verdriet te genieten van wat er nog is.

  • 3. Stanley Tucci en Colin Firth (zoals altijd) de sterren van de hemel spelen! De rollen lijken ze op het lijf geschreven.

Film in feiten

  • 1. Hoofdrolspelers Colin Firth en Stanley Tucci zijn in het echte leven al meer dan 20 jaar beste vrienden.

  • 2. Om een beter begrip te krijgen van de ziekte dementie, heeft regisseur Harry Macqueen veel vrijwilligerswerk gedaan bij liefdadigheidsinstellingen voor dementie en heeft hij korte tijd gewerkt in een Londens ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de aandoening.

  • 3. Stanley Tucci werd oorspronkelijk gecast als Sam. Vlak voordat de film in productie ging, is hij met Colin Firth van rol gewisseld.

“But being sad when something is gone, just means it was great while it was there, right?”

Tusker (Supernova)

Deze films werden ook geselecteerd door Fieke Spoler

The Vertical Ray of the Sun

Sous le Sable

The Third Wife

The Scent of Green Papaya

Wonderstruck

Geographies of Solitude

My Week with Marilyn

Un autre monde

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.