Whip it

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Na het tegenwerken van haar moeders conservatieve toekomstplannen stuit Bliss Cavendar (Elliot Page), buiten haar small-minded Texaanse dorpje, op de waanzinnige wereld van het rolschaatsen. Roller Derby is dé plek waar Bliss zichzelf kan zijn en dus grijpt ze haar nieuwe (geheime) hobby met beide handen aan. Een echte coming-of-age film over een tiener die vecht voor haar passie.

Filmkenner Thomas van den Berg over 'Whip it'

Frock 'n' roll

Sta voor wat je wilt, heb plezier in wat je doet, en sta stevig in je schoenen! Een aanrader voor iedereen. Drew Barrymore geeft voor velen het juiste voorbeeld met haar frisse regiedebuut. Wij stellen dan ook voor om Whip it te kijken en vreugdevol mee te raggen op de Roller Derby die het leven is!

Drew Barrymore’s regiedebuut is fris, intelligent en zeer vermakelijk. Neem alleen al de cast: Elliot Page (Juno, Hard Candy), Alia Shawkat (Arrested Development, Green Room) Kristen Wiig (Bridesmaids), Zoë Bell (vaste stuntvrouw van Quentin Tarantino), Eve (ja.. de rapster), Juliette Lewis (actrice in o.a. From Dusk Till Dawn en tegenwoordig vooral rockchick) en natuurlijk regisseur Drew Barrymore (weinig introductie nodig). Eigenlijk kan er met deze combinatie al weinig meer mis gaan. Neem daarbij het feit dat de film niet alleen is gebaseerd op de memoire van Shauna Cross, een ex-Roller Derby Skater, maar dat zij het script ook voor haar rekening nam en je hebt een film waarin de meest sympathieke feministen los gaan!

Een film als Whip it toont zoveel levenslust dat het moeilijk is je er niet door te laten aansteken. Barrymore moet lol hebben gehad haar acteurs zo los te laten gaan en hun performances in spitse edits te kunnen presenteren. Het script lijkt af en toe een vertrouwd rondje te maken maar heeft genoeg steken opzij om scherp te blijven. En het feit dat er op wordt losgebeukt door de gehele cast terwijl vriendschap en badass-zijn centraal staan maken het dat de film zo leuk is om te kijken. Time for some rock ’n’ roll!

Must-see, omdat:

  • 1. De oprechte en hilarische sterrencast echt om van te genieten is.

  • 2. Whip it het warme gevoel van kameraadschap en ware vriendschap perfect manifesteert.

  • 3. Regisseur Drew Barrymore een levendig en lieflijk perspectief biedt op het underdog/coming-of-age verhaal.

Film in feiten

  • 1. Hoewel Drew Barrymore al sinds haar vijfde aan het werk was als actrice maakte ze met Whip It in 2009 pas haar regiedebuut.

  • 2. De ‘Manson Sisters’ zijn in het echt Los Angeles Derby Dolls. Aan het zijn ook de namen ‘Iron Maiven’ en ‘Krissy Krash’ ontleend. Het fictionele team ‘Hurl Scouts’ is gebaseerd op hun team ‘The Tough Cookies’. Ook hielpen zij de cast met leren skaten.

  • 3. Het script werd geschreven door Shauna Cross, voormalig Roller Derby skater van de Los Angeles Derby Dolls. Cross skatete onder de naam Maggie Mayhem – een van de namen die in de film voorkomt. Veel van de teams, skaters, namen en plotlijnen zijn uit Cross’ leven gegrepen.

“Put on some skates and be your own hero!”

Maggie Mayhem (Whip it)

Deze films werden ook geselecteerd door Thomas van den Berg

Dolor y gloria

Les Amours Imaginaires

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.