Background image

Onze IDFA 2023 favorieten: te zien in de Cinetree Pathway

Team Cinetree is groot liefhebber van IDFA, het grootste en mooiste documentairefestival ter wereld. Geloof jij ook in de kracht van documentaires? Dan ben je hier op de juiste plek! Speciaal voor IDFA 2023 hebben we vier films geselecteerd voor de Cinetree Pathway. Als Cinetree-lid kun je deze films bekijken tijdens IDFA met 10 procent korting.

Klik hieronder op jouw film(s) naar keuze en vul bij het bestellen van jouw festivalticket de code Tree23IDFA in.

Veel kijkplezier!


The Eternal Memory

“Ik ben Pauli. We kennen elkaar al ruim twintig jaar. Je bent met me getrouwd”, zegt Paulina Urrutia als ze ’s ochtends haar echtgenoot Augusto Góngora wekt. Ooit was hij een bekende tv-journalist in Chili. Inmiddels lijdt hij al enige jaren aan alzheimer en moet zijn vrouw, een in Chili beroemde actrice en ex-minister van Cultuur, hem elke dag opnieuw herinneren aan wie hij was en is, aan wie zíj is en waarom ze bij elkaar zijn. Dat doet ze niet aflatend met ongekende toewijding en vindingrijkheid.

Life is Beautiful

De jonge Palestijn Mohamed Jabaly is in 2014 net op uitwisseling in Noorwegen als de grenzen van zijn woonplaats Gaza voor onbepaalde tijd sluiten. Dat zorgt voor een serie aan problemen, onder meer omdat de Noorse overheid zijn Palestijnse paspoort niet erkent. In afwachting van een rechterlijke uitspraak, filmt Jabaly zichzelf en zijn Noorse vrienden en collega’s in de sereniteit van het besneeuwde, spectaculaire Noorse landschap - een bruut contrast met de beelden en berichten die hij van familie en vrienden uit Gaza krijgt.

Citizen Sleuth

Emily Nestor uit West-Virginia heeft een missie. Ze wil aantonen dat de verongelukte Jaleayah Davis in werkelijkheid vermoord is. Nestor heeft hiervoor een podcast gestart, Mile Marker 181, waarin ze de theorieën van met name de moeder van het slachtoffer toetst. De podcast groeit in korte tijd uit tot een succes en maakt van Nestor een lokale bekendheid. Maar wat als zij zou ontdekken dat Davis toch gewoon verongelukt is? Citizen Sleuth kijkt kritisch naar het fenomeen van de true-crimepodcast, waarin amateurspeurders op de stoel van deskundigen gaan zitten en geld verdienen aan het leed van anderen.

And a Happy New Year

Veel mensen genieten ervan, maar voor dieren is de jaarafsluiting een regelrechte nachtmerrie. Dat wordt in deze documentaire op bijzondere wijze getoond: aan de vooravond van oudejaarsnacht krijgen honden van verschillende eigenaren een GoPro omgehangen en volgen we hun bewegingen. Vanaf de eerste knallen overdag tot het oorverdovende spektakel om middernacht en de uren erna zijn we getuige van de spanning, stress en angst van de dieren en hun baasjes. De poëzie van de nachtbeelden en het in slowmotion gefilmde vuurwerk staan in schril contrast met het bibberen, hijgen en kwijlen in kale badkamers en onder bedden.

Meer zien?

Bekijk onze IDFA-favorieten van voorgaande jaren