Films uit Hollywood

Door Laura Messina • 14 jun 2019

Glitter, glamour, Hollywood. Wij staan overal voor open, dus ook voor échte Hollywood-films. Films met een grote sterrencast, films die zich afspelen in de Hollywood Hills of films die gebeurtenissen uit de (duistere) geschiedenis van Hollywood behandelen. Wij zetten de vijf beste Hollywoodfilms uit onze collectie voor je op een rij.

1. Trumbo

Onze nieuwste aanwinst is Trumbo! Vanaf vandaag zie je in de filmclub deze biopic over scenarist Dalton Trumbo, die eind jaren veertig op de zwarte lijst van Hollywood belandde vanwege zijn lidmaatschap van de communistische partij. Tot dat moment was hij een van de meest succesvolle scenaristen van Hollywood; na zijn veroordeling mocht hij niet langer meewerken aan Hollywood-producties. Zijn carrière voortzetten onder zijn eigen naam kon Trumbo dus wel vergeten, waardoor hij geen andere keuze had dan doorgaan onder een pseudoniem. Een film met een kritische blik op Hollywood en het politieke drama uit Trumbo’s tijd - voorzien van de nodige dosis humor.

2. American Hustle

Een film vol bedrog, intrige, lust, macht en geld: American Hustle is dé geslaagde mix tussen een gangsterfilm en een comedy. Professioneel oplichter Irving Rosenfeld (Christian Bale) runt met zijn liefje Sydney Prosser (Amy Adams) een handeltje in vervalste kunst in nepleningen. Wanneer ze de fout maken een FBI-agent te belazeren, lijkt alles voorbij. Maar gelukkig komt de ambitieuze Richie DiMaso (Bradley Cooper) met een interessant tegenvoorstel... American Hustle won drie Golden Globes en werd genomineerd voor tien(!) Oscars. Tel daar de enorme sterrencast bij op en je hebt de ultieme Hollywood-film.

3. Song to Song

Song to Song van Terrence Malick draait om twee koppels uit de muziekscene van Texas: enerzijds zien we twee worstelende muzikanten, anderzijds een muziekmagnaat en de serveerster die hij versiert. In een wereld waarin alles draait om verleiding en verraad worstelen ze met hun plaats in de muziekscene en vooral met zichzelf. Alleen al de geweldige sterrencast is een reden om deze film te gaan kijken: Ryan Gosling, Rooney Mara, Natalie Portman, Cate Blanchett en Michael Fassbender schitteren van je scherm af!

4. Café Society

Een film die absoluut niet in dit rijtje mag ontbreken, is natuurlijk Café Society! In deze film maken we kennis met de jonge, permanent nerveuze Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg). Hij weet niet goed wat hij aanmoet met zichzelf, en besluit halsoverkop te verhuizen naar Hollywood. Daar komt hij terecht in een wervelwind aan films, glamour en mooie vrouwen. Café Society is een feestje van een liefdesfilm met wederom een geweldige cast (o.a. Jesse Eisenberg, Steve Carell, Blake Lively en Kristen Stewart).

5. Drive

Tot slot raden we je Drive aan: een spannende misdaad-dramafilm over ‘Driver’, een naamloze stuntcoureur uit Hollywood. ‘s Nachts verdient hij bij als bestuurder van vluchtauto’s in het criminele circuit. Wanneer een klus gruwelijk fout gaat, moet hij zijn rijtalent inzetten om zijn grote liefde te redden… Deze film van Nicolas Winding Refn, met Ryan Gosling in de hoofdrol, werd door critici wereldwijd enthousiast ontvangen. Zo werd Drive genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe, maar ook op het Filmfestival van Cannes bekroond.