American Hustle

Een exclusief kijkje in de gevaarlijke maar betoverende wereld van ‘power brokers’ en maffia. Winnaar van drie Golden Globes, genomineerd voor maar liefst tien Oscars.

Founder Hanna Verboom over 'American Hustle'

Alle hosselaars verzamelen

Wij zien je denken: een grote blockbuster op Cinetree? Jazeker! American Hustle is zo’n film die je gezien moet hebben. Bereid je voor op ‘n oogverblind meesterwerk van David O. Russel (Silver Linings Playbook) die je op unieke wijze meeneemt in de gevaarlijke maar betoverende wereld van power brokers en maffia.

Een film vol bedrog, intrige, lust, macht en geld: American Hustle is de geslaagde mix tussen een gangsterfilm en een screwball komedie. Met in de hoofdrol Christian Bale, die de rol van Irving Rosenfeld, een professioneel oplichter, perfect weet neer te zetten. Samen met zijn minnares Sydney Prosser (Amy Adams) runt hij een handeltje in vervalste kunst en nepleningen. Wanneer ze de fout maken een FBI-agent te belazeren, lijkt alles voorbij. Maar gelukkig komt de ambitieuze Richie DiMaso (Bradley Cooper) met een interessant tegenvoorstel...

40 miljoen dollar productiebudget? Dat is goed te zien! Er zijn kosten noch moeite gespaard om de film een authentieke sfeer te geven: uitzinnige kapsels, een briljant seventies decor en oogverblindende kostuums maken de film een lust om naar te kijken. Ook over de soundtrack is goed nagedacht: de jaren ‘70 hits zijn rauw en creëren precies die gangster vibe die deze film nodig heeft.

Dat regisseur David O. Russel zelf ook goed in hosselen is, moge duidelijk zijn; deze film zit bomvol grote acteurs. Christian Bale, Amy Adams, Jennifer Lawrence en Bradley Cooper vertolken hun rollen op een fenomenale manier en werden ieder voor hun acteerprestaties voor een Oscar genomineerd. Met zoveel personages is de film een ware hustle: je moet je kop er goed bijhouden om het verhaal te volgen. Maar één ding is voortdurend duidelijk: vestig nooit je vertrouwen op een bedrieger!

Must-see, omdat:

  • 1. Fenomenaal acteerwerk van Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper en Jennifer Lawrence.

  • 2. De film je het ware gevoel van een old Skool gangstermovie geeft en de romantische verwikkelingen tussen de hoofdpersonages deze film extra glans geven.

  • 3. American Hustle het beste feestje is waar je ooit geweest bent!

“You're nothing to me until you're everything.”

Sydney Prosser (American Hustle)

Deze films werden ook geselecteerd door Hanna Verboom

God Only Knows

Ma vie de Courgette

Dolfje Weerwolfje

Lion

School Life

Florence Foster Jenkins

Life Itself

Green Book

The Red Turtle

Slumdog Millionaire

170 Hz

Amélie