Drive

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Fantastische misdaad-dramafilm over een naamloze stuntrijder die 's nachts bijverdient als chauffeur bij roofovervallen. Met Ryan Gosling en Carey Mulligan in de hoofdrol. Dat kán niet mis gaan.

Regisseur Norbert ter Hall over 'Drive'

Stille stuntcoureur

Wij zijn er bij Cinetree wel over uit: Nicholas Winding Revn’s Drive is fantastisch. Schitterend gefilmd met een overheerlijke, eighties soundtrack en Ryan Gosling als de personificatie van cool. Daar is eigenlijk al genoeg mee gezegd. Let’s go!

Gosling speelt de zwijgzame Driver, een stuntcoureur in Hollywood, die bijverdient als bestuurder van vluchtauto's in het criminele circuit. Hij wordt verliefd op zijn mooie buurvrouw Irene (Carey Mulligan). Zij is een jonge moeder die wordt meegesleept in de onderwereld praktijken van haar man, de ex-gedetineerde Standard (Oscar Isaac). Wanneer een klus gruwelijk fout gaat, moet Driver doen waar hij goed in is om Irene en haar zoontje te redden...

Met nog hele fijne bijrollen van Bryan Cranston, Albert Brooks en Ron Perlman is Drive in de eerste plaats een feestje voor de cultliefhebber. De film schakelt op de juiste momenten terug voor een rustpunt of hoger voor een geweldsexplosie. De geluidsmontage leverde Drive nog een Oscarnominatie op en daar bleef het qua accolades niet bij, want ook de critici liepen er mee weg. Kortom: een film die je gezien moet hebben!

Must-see, omdat:

  • 1. De film een intrigerend, mysterieus tintje heeft. Maar het grootste mysterie blijft de naam van Ryan Gosling’s personage. Hij wordt altijd aangesproken als “Kid” of “Driver”, maar je zult geen enkele keer zijn echte naam horen.

  • 2. Regisseur Nicolas Winding Refn met Drive de Best Director Award won op het Cannes Filmfestival.

  • 3. Kun jij je Drive ook niet voorstellen zonder Ryan Gosling in de hoofdrol? Dan hebben wij een verrassend feitje voor je: oorspronkelijk zou de rol van Driver naar Hugh Jackman gaan!

“You know the story about the scorpion and the frog?”

Driver

Deze films werden ook geselecteerd door Norbert ter Hall

Housewitz

Fanny and Alexander

Mi Vida

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.