Background image

Cinetree's Forest Film Festival

Het festivalseizoen is weer van start! Ook deze zomer kijk je de mooiste films onder de sterrenhemel tijdens Cinetree's Forest Film Festival in het betoverende Amsterdamse Bostheater. Benieuwd naar het programma?


Donderdag 22 augustus

Forest Film Festival: Frida

Cinetree’s Forest Film Festival vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats! Ook tijdens deze jubileumeditie kun je genieten van unieke filmervaringen onder de sterrenhemel van het Amsterdamse Bostheater. De films worden ingeleid door inspirerende sprekers, er is live muziek en natuurlijk hapjes en drankjes. We trappen het festival af met all time favorite Frida, over het kleurrijke, turbulente en soms tragische leven van Frida Kahlo.

Vrijdag 23 augustus

Forest Film Festival: Challengers

Op vrijdag kijken we bij Forest Film Festival naar de nieuwste film van Luca Guadagnino (de succesvolle regisseur van o.a. Call Me By Your Name): Challengers! Een film over relaties, jonge mensen en bovenal over tennis - mét aanstekelijke soundtrack. Een van de grote klappers van dit jaar die je kan (her)kijken onder de sterrenhemel.

Zaterdag 24 augustus

Forest Film Festival: The Boy and the Heron

We sluiten Forest Film Festival af met de nieuwste animatiefilm van Studio Ghibli en tevens het laatste werk van de succesvolle Japanse regisseur Hayao Miyazaki (Spirited Away). Japanse bezoekers stonden urenlang in de rij voor een kaartje en met amper promotie werd The Boy and the Heron toch een wereldwijd succes in de bioscopen (én bekroond met een Oscar!).Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Forest Film Festival en andere leuke Cinetree nieuwtjes? Laat je e-mailadres hier achter, zodat we alle nieuwtjes als eerste met jou kunnen delen! Door op 'Verzenden' te drukken ga je ermee akkoord dat wij je mogen mailen.

Tijdens Cinetree’s Forest Film Festival 2023 stond elke avond een bijzondere film centraal, die werd gecombineerd met muziek en inleidingen van filmliefhebbers. Op zaterdag keken we samen vol verwachting naar Barbie in een zee van roze en glitter, met voorafgaand een rollerskate-show en een prachtige introductie van journaliste Samya Hafsaoui. Zondag testten we onze filmkennis met de energieke quiz van schrijver, presentator & Cinetree-curator Cesar Majorana voor we ons onderdompelden in Wes Andersons' magische universum met Asteroid City.