Artikelen

Vijf films om in je eentje te verslinden

Door Cinetree • 11 nov. 2019

Vandaag vieren we niet alleen d’n Elfde van d’n Elfde, oftewel de start van het carnavalseizoen, maar ook Singles Day! 11/11 staat over de hele wereld in het teken van de vrijgezellen - dus ook op Cinetree. Wij zetten de fijnste films op een rij om in je eentje van te genieten.

Moving images that move people

Door Bo Courant & Anne Lammers • 9 okt. 2019

Een film met een fotografische, visuele basis blijkt niet alleen voor makers en producers, maar óók voor filmliefhebbers een interessante keuze. Daarom lichten wij speciaal voor jou een aantal van onze favoriete (cinematografisch sterke) films voor je uit.

Into the wild met Cinetree

Door Bo Courant • 13 aug. 2019

Op 6 en 7 september organiseert Cinetree (in samenwerking met het Amsterdamse Bostheater en Grolsch) het ‘Forest Filmfestival’ in het Amsterdamse Bos. Samen met andere filmliefhebbers gaan we genieten van Captain Fantastic en Into the Wild, onder de sterrenhemel. Waarom Into the Wild de perfecte film is voor in het bos? Dat lees je hier.

Klassiekers om van te houden

Door Anne Lammers • 6 aug. 2019

Augustus komkommertijd? Niet op Cinetree! Bij ons vind je deze maand de allerbeste arthouse klassiekers van over de hele wereld. Films die je al lang in je armen hebt gesloten en waar je nog iedere keer blij van wordt. Of misschien zijn het klassiekers waar je nu pas voor de allereerste keer van gaat genieten, iets waar we zelfs een beetje jaloers op zijn.

Pride week bij Cinetree

Door Bo Courant • 29 jul. 2019

Voor de LGBTQ community is Amsterdam waarschijnlijk het walhalla van de wereld. Bijna nergens op aarde vind je een plek met zoveel homovriendelijke attracties per vierkante meter. Bovendien werd in onze eigen, fijne hoofdstad voor het eerst legaal een homohuwelijk gesloten - en wel op 1 april 2001 (en dat is geen grapje). En met de Pride Month in aantocht kunnen wij als veelzijdig filmplatform natuurlijk niet achterblijven. Speciaal voor jou hebben wij daarom de vijf mooiste LGBTQ-films op een rijtje gezet.

1
... 18