Artikelen

Drie leerzame docu's over voeding

Door Stefanie Gordin • 25 okt 2020

We leven in een geglobaliseerde wereld die gepaard gaat met een grote diversiteit aan smaken en keukens. Vroeger reisden we naar verschillende landen om een diversiteit aan smaken en keukens te ontdekken, nu hebben we alles in eigen buurt: Italiaans, Indonesisch, Mexicaans, en dat is nog maar een begin! Toch is het steeds moeilijker te achterhalen waar al het eten vandaan komt. Hoe weten we wat ‘goed’ of ‘slecht’ is voor onze gezondheid en de wereld?

5 klassiekers die je gezien móét hebben

Door Amal • 15 okt 2020

Op Cinetree vind je de allermooiste films waar je nog jaren over kan napraten. Bij ons kijk je die film die keer op keer indrukwekkend is. Of misschien is het die ene film die je altijd al wilde zien, maar nergens kon vinden. Bijzondere verhalen die je niet snel meer vergeet en het liefst wilt delen met iedereen.

Wij kiezen ze voor je uit. Dit zijn 5 klassiekers die je gezien móét hebben!

Vijf tips voor een fantastische filmavond

Door Mila Diecken • 14 okt 2020

Een film kijken is heerlijk. In de bioscoop of thuis, altijd een feestje. Hoe haal je alles uit je filmavond thuis? Met deze vijf tips & tricks maak jij van je woonkamer een bioscoop en van een filmavond een uitje!

Cinetree explains: food in films

Door Stefanie Gordin • 13 okt 2020

Voedsel inspireert, fascineert en verrast ons. Of we hier dagelijks bewust mee omgaan of niet, voeding heeft een grote invloed op wie we zijn en hoe we naar de wereld kijken. Omdat deze maand op Cinetree in teken staat van voeding, duiken we in de ‘food’-filmgeschiedenis. Hoe wordt eten in films gepresenteerd? Met welke boodschap? En belangrijker: welke hilarische scènes levert het op?

5 documentaires voor een nieuw perspectief

Door Amal • 7 okt 2020

Hoe is het om een bekende popster te zijn? Of om een vrouw te zijn, in plaats van een man? Hoe is het om te leven in een oorlogsgebied? En als je in Amerika was opgegroeid, of 60 jaar geleden, hoe had je jeugd er dan uitgezien?

1
... 20