Artikelen

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Door Stefanie Gordin • 6 jan 2021

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. We werden overspoeld door enorm veel onvergetelijke en onrechtvaardige gebeurtenissen. Soms vreugdevolle, maar ook pijnlijke momenten.

7 bijzondere filmfamilies

Door Stefanie Gordin • 16 dec 2020

Deze maand focussen we ons nog meer op familie dan anders, want het is nu eenmaal een periode waarin we het liefst allemaal samen komen om gezellig naar (heel veel) films te kijken. Hoewel we dit nu vaker op afstand moeten doen, blijft familie enorm belangrijk. Daarom delen we een lijstje van zeven families die allemaal een belangrijke rol spelen in de filmwereld. Van Hollywood tot Nederland, de hele wereld rond.

Cinetree explains: Sterke vrouwen in de spotlight

Door Stefanie Gordin • 10 nov 2020

Feminisme is een term die dagelijks gebruikt wordt door vrouwen en mannen die een duidelijke boodschap willen overbrengen: iedereen heeft recht op gelijke rechten. Toch zijn de ongelijkheden niet altijd voor iedereen duidelijk of zichtbaar. Vanuit welk perspectief kijken we naar de wereld om onszelf en anderen te begrijpen? En wat kunnen we leren van vrouwen of de vrouwelijke manier van doen?

Drie leerzame docu's over voeding

Door Stefanie Gordin • 25 okt 2020

We leven in een geglobaliseerde wereld die gepaard gaat met een grote diversiteit aan smaken en keukens. Vroeger reisden we naar verschillende landen om een diversiteit aan smaken en keukens te ontdekken, nu hebben we alles in eigen buurt: Italiaans, Indonesisch, Mexicaans, en dat is nog maar een begin! Toch is het steeds moeilijker te achterhalen waar al het eten vandaan komt. Hoe weten we wat ‘goed’ of ‘slecht’ is voor onze gezondheid en de wereld?

5 klassiekers die je gezien móét hebben

Door Amal • 15 okt 2020

Op Cinetree vind je de allermooiste films waar je nog jaren over kan napraten. Bij ons kijk je die film die keer op keer indrukwekkend is. Of misschien is het die ene film die je altijd al wilde zien, maar nergens kon vinden. Bijzondere verhalen die je niet snel meer vergeet en het liefst wilt delen met iedereen.

Wij kiezen ze voor je uit. Dit zijn 5 klassiekers die je gezien móét hebben!

1
... 20