Artikelen

Het beste van de Oscars

Door Michelle Broer • 22 apr 2021

Om te vieren dat het weekend van de Oscars weer is aangebroken, zetten we een aantal winnaars uit ons archief op een rij!

Stand up for your rights

Door Stefanie Gordin • 7 apr 2021

Al duizenden jaren komen mensen op voor hun rechten en vrijheden. We kunnen opkomen voor onszelf, voor anderen en voor waar we in geloven. Films hebben vaak de kracht om ons mee te nemen naar het leven van anderen en stellen ons in staat om gebeurtenissen beter te begrijpen. Hoewel films vaak escapistisch zijn, kunnen ze onze kennis over de wereld vergroten en nieuwsgierigheid opwekken. Laat je deze maand inspireren door verhalen waar rechten en vrijheden centraal staan.

5 films voor de kleine kijkers

Door Laura Messina • 11 mrt 2021

Goede films voor kinderen zijn steeds moeilijker te vinden. Ontzettend jammer eigenlijk, want juist in deze tijd is het van belang om kinderen in aanraking te laten komen met verhalen van anderen. Om daar een beetje bij te helpen, zetten wij vijf van onze favoriete films voor het hele gezin op een rij.

Love in times of crisis

Door Stefanie Gordin • 9 feb 2021

Liefde is overal te vinden, ook in tijden van crisis. Maar een crisis kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Het kan verbonden zijn aan een oorlogssituatie, huiselijk geweld, of een ongeneeslijke ziekte. Deze maand verdiepen we ons in de beeldtaal van verschillende filmregisseurs en cinematografen die allemaal op hun eigen manier de kracht en gelaagdheid van liefde in tijden van crisis laten zien.

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Door Stefanie Gordin • 6 jan 2021

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. We werden overspoeld door enorm veel onvergetelijke en onrechtvaardige gebeurtenissen. Soms vreugdevolle, maar ook pijnlijke momenten.

1
... 21