Artikelen

Moving images that move people

Door Bo Courant & Anne Lammers • 9 okt. 2019

Een film met een fotografische, visuele basis blijkt niet alleen voor makers en producers, maar óók voor filmliefhebbers een interessante keuze. Daarom lichten wij speciaal voor jou een aantal van onze favoriete (cinematografisch sterke) films voor je uit.

Into the wild met Cinetree

Door Bo Courant • 13 aug. 2019

Op 6 en 7 september organiseert Cinetree (in samenwerking met het Amsterdamse Bostheater en Grolsch) het ‘Forest Filmfestival’ in het Amsterdamse Bos. Samen met andere filmliefhebbers gaan we genieten van Captain Fantastic en Into the Wild, onder de sterrenhemel. Waarom Into the Wild de perfecte film is voor in het bos? Dat lees je hier.

Klassiekers om van te houden

Door Anne Lammers • 6 aug. 2019

Augustus komkommertijd? Niet op Cinetree! Bij ons vind je deze maand de allerbeste arthouse klassiekers van over de hele wereld. Films die je al lang in je armen hebt gesloten en waar je nog iedere keer blij van wordt. Of misschien zijn het klassiekers waar je nu pas voor de allereerste keer van gaat genieten, iets waar we zelfs een beetje jaloers op zijn.

Pride week bij Cinetree

Door Bo Courant • 29 jul. 2019

Voor de LGBTQ community is Amsterdam waarschijnlijk het walhalla van de wereld. Bijna nergens op aarde vind je een plek met zoveel homovriendelijke attracties per vierkante meter. Bovendien werd in onze eigen, fijne hoofdstad voor het eerst legaal een homohuwelijk gesloten - en wel op 1 april 2001 (en dat is geen grapje). En met de Pride Month in aantocht kunnen wij als veelzijdig filmplatform natuurlijk niet achterblijven. Speciaal voor jou hebben wij daarom de vijf mooiste LGBTQ-films op een rijtje gezet.

Van Cinetree tot Afrika

Door Bo Courant • 17 jul. 2019

In het kader van Nelson Mandela-dag - de dag waarop we de verjaardag van deze wereldbekende strijder vieren - hebben wij vijf films over Afrika op een rijtje gezet. Films met een belangrijk verhaal die iedereen gezien zou moeten hebben.

1
... 18