Artikelen

Van Cinetree tot Afrika

Door Bo Courant • 17 jul. 2019

In het kader van Nelson Mandela-dag - de dag waarop we de verjaardag van deze wereldbekende strijder vieren - hebben wij vijf films over Afrika op een rijtje gezet. Films met een belangrijk verhaal die iedereen gezien zou moeten hebben.

Vrijheid, blijheid

Door Laura Messina • 3 jul. 2019

Vrijheid: een van de belangrijkste rechten van de mens, en toch niet voor iedereen dagelijkse realiteit. Wij selecteerden vijf films met dit belangrijke thema. Films om vrijheid te vieren en te laten zien wat een voorrecht dit is. Maar we delen ook indrukwekkende films om stil te staan bij het feit dat niet iedereen van dezelfde vrijheid kan genieten.

Let's get Spanish

Door Laura Messina • 24 jun. 2019

Hoe kun je beter de hitte trotseren dan met een paar heerlijke zomerfilms?! De sfeer is natuurlijk pas echt compleet wanneer de films zich in een warm land afspelen en de personages een zuidelijke taal spreken. Daarom selecteerden wij vijf Spaanstalige films om deze zomer van te genieten! Ventilator aan, ijskoude cerveza erbij y vámonos.

Terug in de tijd op Cinetree

Door Laura Messina • 18 jun. 2019

Tijdreizen? Voor zover wij weten is het helaas (nog) niet mogelijk. Gelukkig hebben we film: een manier om je toch een paar uurtjes in een compleet andere periode te wanen. Wij zetten de fijnste films over verschillende decennia uit de vorige eeuw op een rij.

Films uit Hollywood

Door Laura Messina • 14 jun. 2019

Glitter, glamour, Hollywood! Wij staan overal voor open, dus ook voor échte Hollywood-films. Films met een grote sterrencast, films die zich afspelen in de Hollywood Hills of films die gebeurtenissen uit de (duistere) geschiedenis van Hollywood behandelen. Wij zetten de vijf beste Hollywoodfilms uit onze collectie voor je op een rij.

1
... 17