Babyteeth

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Het bijzondere Babyteeth kan je haast niet zijn ontgaan. We zijn dan ook ontzettend trots dat we deze film, over de 16-jarige zieke Milla, mogen vertonen! Wanneer Milla (Eliza Scanlen uit o.a. Little Women) de rebelse Moses bij toeval ontmoet, ontstaat er direct een band tussen de twee tegenpolen. Met niets te verliezen stort Milla zich vol in de relatie, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Actrice Olivia Lonsdale over 'Babyteeth'

Hoe fijn het is om nog te leven

Door Valérie Hoffmann

Milla is een 16-jarig Australisch meisje. Ze woont als enig kind samen met haar liefdevolle ouders in een prachtig huis en speelt viool. Ze is, tot groot ongenoegen van haar ouders, voor het eerst in haar leven verliefd op een foute jongen. En o ja: ze is terminaal ziek.

Wanneer Milla na school op de trein naar huis aan het wachten is, ontmoet ze de 23-jarige Moses. Hij is door zijn moeder uit huis gezet, is vrijwel constant high en is te herkennen aan zijn korte sportbroekje en het matje in zijn nek. Milla is op slag verliefd en ook Moses gaat, op zijn eigen manier, steeds meer om het doodzieke tienermeisje geven. Onder begeleiding van de fantastische soundtrack laat de film je als kijker meedansen met de laatste afwisselende hoofdstukken van Milla’s leven. De ene keer wordt er een prachtige diamond day getoond, maar de dag erna gaat het weer slecht met Mila en voelt het niet meer als een love story.

Babyteeth is allesbehalve een standaard coming of age tienerdrama; de film toont echte personages die hun eigen fouten mogen maken. Deze personages maken vaak twijfelachtige keuzes die toch in de context van het verhaal telkens begrijpelijk zijn. Doordat iedereen zijn eigen strijd aan het voeren is, kun je als kijker niet anders dan sympathie hebben voor zowel Mila als voor haar ouders én voor Moses. Dat Milla kanker heeft, hangt als een schaduw over Babyteeth heen, maar dit is niet waar de film het meest op focust. Het gaat juist ook om alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. Zoals regisseur Shannon Murphy zelf zegt, is Babyteeth een film over hoe fijn het is om nog niet dood te zijn.

Tranen van het lachen en van verdriet zullen continu afwisselen bij het zien van deze film. Een hilarisch en chaotisch drama over een eerste liefde, over de dood, maar vooral ook over het leven. Babyteeth breekt je hart op duizend verschillende manieren, maar zorgt er tevens voor dat je schudt van het lachen.

Must-see, omdat:

  • 1. De film verfrissend imperfecte personages toont, met wie je je gegarandeerd zal kunnen identificeren.

  • 2. Babyteeth geselecteerd werd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent.

  • 3. Babyteeth je tot op het bot raakt en nog weken in je hoofd zal rondspoken.

“I'm going to enjoy becoming part of a sky like this, Dad.”

Milla (Babyteeth)

Deze films werden ook geselecteerd door Olivia Lonsdale

Almost Grown

Minoes

Abeltje

A little note to love

Karakters: Olivia Lonsdale

And Then We Danced

Maurice

Varda par Agnès

Good Time

Tomboy

Short Term 12

Prins

La Isla Mínima

Down to Earth

Un Amour de Jeunesse

The Fury of a Patient Man

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.