20.000 Days on Earth

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Een fictieve dag in het leven van rocklegende, acteur en schrijver Nick Cave, waarin hij langs zijn psychiater, opnamestudio en eigen archief gaat. Veel dichterbij Nick Cave ga je niet komen.

Wende deelt '20.000 Days on Earth'

Over ons allemaal

Nick Cave, je kent hem als acteur, als artiest, of misschien ken je hem wel helemaal niet. Hoe dan ook is deze documentaire over zijn 20.000ste dag op aarde het waard om te zien. Uit welke herinneringen haalde deze legende zijn inspiratie? Hoe kwam hij tot zijn liedjes? Maar ook: wat is zijn grootste angst? Middels bijzondere monologen en gesprekken met collega-muzikanten (Kylie Minogue, Blixa Bargeld), maar ook met zijn psychiater, gaat deze film over veel meer dan het personage Nick Cave. Het gaat over mens, vader en minnaar, met al zijn verlangens, Nick Cave. En dus gaat deze film over ons allemaal. Wende: “Het gaat niet alleen over Nick Cave, maar over ons en dat we via het hoofdpersonage worden geconfronteerd met onze eigen angsten, onze eigen emoties.”

Must-see, omdat:

  • 1. Veel dichterbij Nick Cave ga je niet komen. Zo zien we Cave in geënsceneerde gesprekken met een psychiater over zijn jeugd en angsten praten.

  • 2. Deze film continu speelt met de grens tussen feit en fictie en hierdoor veel meer dan een gewone muziekdocumentaire is.

  • 3. Je van creatieve duizendpoot Nick Cave heel wat moois leren kan. 20.000 Days on Earth zit vol levenslessen!

“Your very soul and your very reason to be alive is tied up in memory.”

Nick Cave (20.000 Days on Earth)

Deze films werden ook geselecteerd door Wende

Das Weisse Band

Pina

Borgman

Amy

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.