5x2

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

François Ozon (Jeune et Jolie, 8 femmes) toont een relatie gezien vanuit vijf cruciale momenten: de eerste ontmoeting, trouwdag, geboorte van het eerste kind, de eerste echte ruzie en de onvermijdelijke scheiding - maar dan in omgekeerde volgorde. Deze moderne klassieker onthult de opkomst en ondergang van liefde door de jaren heen, waarbij elke episode een essentieel puzzelstukje toevoegt aan het complexe portret van een relatie...

Presentatrice en radio DJ Nellie Benner over '5x2'

In deze film komen heftige onderwerpen aan bod, waaronder seksueel misbruik. Ben jij of ken jij iemand die hier mee te maken heeft? Ga dan naar slachtofferhulp.nl voor hulp en ondersteuning.

Must-see omdat:

  • 1. Valeria Bruni Tedeschi en Stéphane Freiss allebei een prachtige rol vertolken in dit meesterwerk van François Ozon!

  • 2. Regisseur François Ozon het aan jou als kijker laat om te bepalen wanneer deze relatie precies is stukgelopen.

  • 3. De vertelwijze à la Christopher Nolans Memento ontzettend sterk werkt.

Film in feiten

  • 1. Hoofdrolspeelster Valeria Bruni Tedeschi zou je ook kunnen kennen als regisseur van o.a. Les Amandiers of als hoofdrolspeelster in La Pazza Gioia.

  • 2. François Ozon regisseerde ook de Cinetree-favorieten 8 Femmes en Jeune et Jolie.

  • 3. De Franse DVD biedt ook de film Deux fois Cinq aan; deze film vertoont het verhaal in omgekeerde volgorde, van de eerste ontmoeting tot de scheiding.

“Zullen we het nog een keer proberen?”

Gilles (5x2)

Deze films werden ook geselecteerd door Nellie Benner

Undine

Corpus Christi

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.