Buena Vista Social Club: Adios

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In 1997 zetten de muzikanten achter Buena Vista Social Club de Cubaanse cultuur en Son-muziek werelwijd op de kaart. In deze documentaire kijken de (inmiddels hoogbejaarde) bandleden terug op hun carrière. Eén ding is zeker: na al die jaren zijn ze nog even gepassioneerd als toen.

Akwasi vertelt over 'Buena Vista Social Club: Adios'

Hasta la vista

In de jaren ‘40 en ‘50 was de Buena Vista Social Club in Havana the place to be. Bijna dagelijks traden hier de populairste Cubaanse artiesten op en vanaf het hele eiland trokken mensen richting Havana om zo’n avond bij te kunnen wonen. Tot de Cubaanse Revolutie zich in 1959 ontketent en de nieuwe regering besluit de Social Club te sluiten. De populariteit van de Cubaanse muziek lijkt jarenlang verleden tijd…

Totdat de Amerikaanse gitarist Ry Cooder in 1996 een bezoek brengt aan het eiland, oorspronkelijk met het idee om een album op te nemen met een mix van Malinese en Cubaanse artiesten. Bij aankomst blijken de Malinese artiesten echter geen toegang te krijgen tot Cuba en zit er voor Cooder niks anders op dan de plannen om te gooien. Achteraf gezien was dat één van de beste dingen die hem had kunnen overkomen, want al snel had ‘ie een groep van zo’n twintig Cubaanse artiesten samengesteld - en de rest is geschiedenis.

In Buena Vista Social Club: Adios blikken de muzikanten terug op hun carrière en zie je hoe de grootste hits tot stand zijn gekomen. En dat alles wordt afgewisseld met geweldige beelden van optredens en opnames uit eind jaren ‘90. Als je zin hebt om twee uur te lang genieten van charismatische muzikanten die nog altijd vol passie over hun muziek vertellen, is dit de film die je moet zien.

Must-see, omdat:

  • 2. Dit zo’n documentaire is waarbij je haast niet stil kunt blijven zitten. De muziek en energie van de bandleden zijn zo aanstekend dat je de hele dag nog blijft nagenieten!

  • 1. De documentaire je niet alleen laat genieten, maar ook een belangrijke boodschap overbrengt: muziek heeft de kracht om ons te verbinden met elkaar.

  • 3. Buena Vista Social Club: Adios zowel een reis terug in de tijd als actueel is; sfeerbeelden van eind jaren ‘90 worden afgewisseld met nieuwe beelden van de bandleden en het huidige Cuba.

“Sure it's a little late but the flowers of life come to everyone, sooner or later.”

Buena Vista Social Club: Adios

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.