La Mala Educación

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Geïnspireerd op Almodóvar’s eigen jeugd volgen we de levens van jeugdvrienden Ignacio en Enrique, die begin jaren ‘60 op een katholieke kostschool een speciale band ontwikkelen en voorzichtig met elkaar liefde en verlangen ontdekken. Op ingenieuze wijze laat Almodóvar de tijden door elkaar heen lopen en komen de mannen terecht in een web van chantage, onderdrukte verlangens en verwarring. Geheel op Almodóvar’s stijl in prachtige filmische kleuren. La Mala Educación is een film waar je voor moet gaan zitten om ‘m bij te benen - maar dan laat deze film ook zeker een indruk achter.

Journalist en activist Milou Deelen deelt 'La Mala Educación'

Must-see, omdat:

  • 1. Regisseur Pedro Almodóvar een Spaanse meester is in het creëren van filmische parels - denk aan o.a. Hable Con Ella, Todo Sobre Mi Madre, Madres Paralellas en Volver - en hier hoort La Mala Educación zéker bij.

  • 2. Almodóvar in deze film laat zien dat hij een meester is in complexe narratieven en verhaallijnen. Verschillende tijden en perspectieven vloeien in elkaar over om zich samen als een aangrijpend verhaal te ontpoppen - en moet je als kijker op ontdekkingstocht naar wat waarheid is en wat niet.

  • 3. La Mala Educación uit een topcast bestaat: met name Gael García Bernal speelt in zijn beide rollen de sterren van de hemel.

Film in feiten

  • 1. La Mala Educación is de eerste Spaanse film die de eer kreeg om het Cannes Filmfestival te openen. Almodóvar droeg deze openingsvoorstelling op aan de slachtoffers van de terroristische treinaanslagen in Madrid een maand eerder.

  • 2. De Mexicaanse hoofdrolspeler Gael García Bernal moest voor deze film niet alleen een Spaans accent aanleren, maar zich ook de authentieke Spaanse lichaamstaal eigen weten te maken. Dit deed hij onder andere door het volgen van flamencolessen en het bestuderen van iconische Spaanse acteurs en actrices.

  • 3. Het einde van La Mala Educación was ook voor de filmmakers een verrassing, omdat deze pas in de montage is bepaald.

“As I don't believe in hell, I'm not afraid. And without fear I'm capable of anything.”

Ignacio (La Mala Educación)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.