Madres Paralelas

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Pedro Almodóvar vertelt met Madres Paralelas het verhaal van twee vrouwen, allebei alleenstaande moeders, die vrijwel op hetzelfde moment bevallen van hun dochters. Hun levens lopen parallel gedurende de eerste twee levensjaren van hun kinderen. Een visueel feestje, met prachtige hoofdrol van Penélope Cruz, die je ook nog eens recht in het hart raakt.

Actrice en regisseur Juliette van Ardenne deelt 'Madres Paralelas'

Must-see, omdat:

  • 1. Madres Paralelas je met vloeiende wendingen en zwellende complicaties meeneemt in een boeiend familiedrama.

  • 2. Almodóvar een moderne, verdraaide kijk op relaties en familie laat zien, terwijl hij inspeelt op wat hij het beste kan en begrijpt: zijn creativiteit.

  • 3. De boodschap duidelijk is: alleen door de fouten uit je verleden onder ogen te komen, kun je zaken rechtzetten en verder gaan.

Film in feiten

  • 1. In een scene uit Almodóvar's Los Abrazos Rotos (2009) was er een poster te zien voor Madres Paralelas. Almodovar was toen al bezig met het script.

  • 2. Instagram heeft een officiële verontschuldiging aangeboden voor het verwijderen van een poster van deze film waarop een vrouwentepel te zien was. De post werd later toch toegelaten op Instagram omdat hij geacht werd een duidelijke artistieke context te hebben.

  • 3. Het is de achtste keer dat Penélope Cruz en Pedro Almodóvar samenwerken.

“I can’t bear it if you take her away.”

Janis (Madres Paralelas)

Deze films werden ook geselecteerd door Juliette van Ardenne

Stuwing

The Lobster

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.