Lazzaro Felice

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Veelbekroonde film van Alice Rohrwacher (Le meraviglie) over de wonderlijke wereld van plattelandsjongen Lazzaro. Lazzaro is eigenlijk te goed voor deze wereld, en daar maken de mensen om hem heen gretig gebruik van. Wanneer Lazzaro een onverwachte vriendschap sluit, verandert alles.

Actrice Hannah Hoekstra deelt 'Lazzaro Felice'

Sprookje vol liefde

In een wereld waar geld en macht de hoofdrol spelen, blijft er automatisch minder plek over voor eerlijkheid en goedheid. Bestaat er überhaupt zoiets als volledige goedheid? Of zijn velen onder ons, als het er op aan komt, vooral bezig met eigen belangen?

Als er iemand bestaat die je wél laat geloven in oprechte goedheid, is het Lazzaro uit Lazzaro Felice. Deze boerenjongen uit het dorpje Inviolata is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ omdat ze niet kunnen geloven dat iemand daadwerkelijk zo goedaardig kan zijn - maar ze maken er wel graag gebruik (of misbruik?) van.

De lieve Lazzaro raakt op een gegeven moment bevriend met Tancredi, zoon van de machtige markiezin Alfonsina De Luna. Zij staat ook wel bekend als de 'koningin van de sigaret' en heeft alle dorpelingen in haar ban. De vriendschap tussen Lazzaro en Tancredi is onverwacht, maar opent vrij letterlijk deuren naar een andere wereld voor ze. En dan verandert alles…

Must-see, omdat:

  • 1. Je twee uur lang mee mag in de wonderlijke wereld van Lazzaro; de goedheid zelve die zijn weg probeert te vinden in een wereld vol slechtheid.

  • 2. Italiaans meesterwerk zoals we dat van Alice Rohrwacher (Le meraviglie) gewend zijn; alleen voor de magische sfeer, shots en kostuums zou je deze film al moeten gaan zien.

  • 3. Terechte winnaar van vele prijzen, waaronder die voor Beste Scenario op het Filmfestival van Cannes.

“Human beings are like animals. Set them free and they realize they are slaves locked in their own misery.”

Marchesa Alfonsina De Luna (Lazzaro Felice)

Deze films werden ook geselecteerd door Hannah Hoekstra

The One I Love

Loveless

Grimm

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.