The One I Love

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Ethan en Sophie (Elisabeth Moss) zijn getrouwd, maar allesbehalve gelukkig samen. Het koppel besluit relatietherapie een kans te geven - niet geschoten is altijd mis, toch? In dit geval misschien niet… De vakantie die de therapeut hen aanraadt te nemen, zal namelijk hun levens en relatie voor altijd veranderen. Regisseur Charlie McDowell heeft er op uitzonderlijke wijze voor gezorgd dat The One I Love romantisch, hilarisch én nagelbijtend spannend tegelijkertijd is.

Actrice Hannah Hoekstra over 'The One I Love'

Durf jij het aan?

Door Nikki Nilwik

Weinig films zijn zo moeilijk uit te leggen als The One I Love van regisseur Charlie McDowell. Ook niet gek misschien, aangezien de film maar liefst binnen vijf verschillende filmgenres past. Een originele romkom met bijzondere twist, of een laagdrempelige thriller die humor en spanning steengoed weet te balanceren – The One I Love is van alle markten thuis en daardoor de perfecte film voor elke filmfanaat. Ben jij klaar om je te laten verrassen?

Een klein tipje van de sluier kunnen we wel oplichten; de film draait om Ethan en Sophie, een getrouwd koppel in nood. Nadat Ethan is vreemdgegaan, weet Sophie niet meer hoe en of ze hem kan vertrouwen. Zelf komt het koppel er niet meer uit en dus staan de twee open voor alles. Wanneer hun relatietherapeut ze aanraadt een weekendje weg te gaan naar een huisje waar hij al meerdere koppels verliefd van heeft zien terugkomen, lijkt dat de perfecte oplossing. Vakantie én een gezonde relatie; dat klinkt bijna te goed om waar te zijn en – zoals we inmiddels wel weten – als iets te goed lijkt om waar te zijn, dan is dat het helaas meestal ook.

Meer dan deze korte samenvatting kunnen we helaas niet weggeven. Niet alleen omdat de film moeilijk te beschrijven en een mengelmoes van vijf verschillende genres is, maar vooral omdat meer weggeven de film teniet zou doen. Regisseur Charlie McDowell heeft er op knappe wijze voor gezorgd dat The One I Love romantisch, hilarisch én nagelbijtend spannend tegelijkertijd is. Enorm sterk gedaan, vooral als je je realiseert dat er eigenlijk maar drie acteurs in deze film spelen. The One I Love is een film die je voor het eerst moet zien zonder verwachtingen en aannames, op het puntje van je stoel mét een grote bak popcorn. Wees voorbereid op alles.

Must-see, omdat:

  • 1. The One I Love het ijzersterke en originele speelfilmdebuut is van regisseur Charlie McDowell, waarin de scheiding tussen fictie en realiteit steeds vager wordt.

  • 2. De film enorm knap vijf verschillende genres met elkaar weet te combineren, zonder dat het aan voelt als te veel. Integendeel zelfs, de film is zo goed in elkaar gezet dat het bijna lijkt alsof McDowell een nieuw genre heeft bedacht.

  • 3. The One I Love je anderhalf uur volledig in bedwang zal nemen en je overrompelt achter zal laten. Bereid je vrienden alvast voor op vele gesprekken over deze surrealistische kanjer.

“Do you understand how insane you sound right now?”

Sophie (The One I Love)

Deze films werden ook geselecteerd door Hannah Hoekstra

Lazzaro Felice

Loveless

Grimm

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.