Mulholland Drive

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Een jonge vrouw weet met een tas vol geld maar zonder haar geheugen aan een verkeersongeluk te ontsnappen. Dan ontmoet ze Betty Elms (Naomi Watts); een aspirerende actrice die haar besluit te helpen de waarheid te achterhalen. Al snel neemt hun zoektocht de meest bizarre wendingen... Cultklassieker Mulholland Drive van befaamd regisseur David Lynch is er een die je gezien móet hebben.

Regisseur Shady El-Hamus deelt 'Mulholland Drive'

Must-see, omdat:

  • 1. Je deze film eigenlijk al wil zien puur omdat het een David Lynch-klassieker is, maar je vervolgens ook nog eens volledig wordt meegezogen in een unieke, bizarre kijkervaring.

  • 2. De film 20 jaar na de release nog steeds even krachtig is en wordt beschouwd als één van de beste films van deze eeuw.

  • 3. Dit surrealistische drama nog dagen lang in je hoofd zal blijven rondspoken.

Film in feiten

  • 1. Aanvankelijk was het filmproject bedoeld als een twee uur durende proefaflevering voor een televisieserie. Nadat het idee werd afgewezen, herschreef Lynch het tot een speelfilm en de rest is geschiedenis.

  • 2. De film wordt door critici beschouwd als “een giftige brief aan Hollywood”.

  • 3. Toen Justin Theroux na een lange vlucht zonder slaap geheel in het zwart gekleed en met warrig haar aankwam bij zijn afspraak met Lynch, gebruikte Lynch dat als inspiratie voor zijn uiteindelijke karakter als Adam Kesher.

“It'll be just like in the movies. Pretending to be somebody else.”

Betty (Mulholland Drive)

Deze films werden ook geselecteerd door Shady El-Hamus

A bout de souffle

Western Arabs

Blue Valentine

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.