Piccolo Corpo

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Nadat Agata’s baby stil geboren wordt, gaat ze op reis naar een afgelegen dorp waar haar kind één ademtocht zou kunnen krijgen; een vereiste om je kind te mogen dopen. Ondanks onverwachts (en ongewild) gezelschap is Agata vastberaden om deze kerk te bereiken en het bestaan van haar baby te laten erkennen. Aangrijpend Italiaans drama dat genomineerd werd voor tientallen prijzen, o.a. op het Filmfestival van Cannes.

Sinem Kavus deelt ''Piccolo Corpo'

Must-see, omdat:

  • 1. Laura Samani’s speelfilmdebuut in wereldpremière ging op het Cannes Film Festival, en daar ook tweemaal genomineerd werd.

  • 2. De gehele film ‘hand-held’ en enkel met natuurlijk licht is gefilmd! Hierdoor voelt het echt alsof je met de personages meereist.

  • 3. Alle weersomstandigheden echt waren (geen sneeuwmachines!), waardoor de film nog realistischer overkomt.

Film in feiten

  • 1. Voor Piccolo Corpo was regisseur Laura Samani geïnspireerd door het olieverfschilderij ‘The Bad Mothers’ van Giovanni Segantini.

  • 2. In Piccolo Corpo spelen veel onervaren acteurs. Dit was een bewuste keuze van Laura Samani, omdat zij realisme wilt omarmen.

  • 3. Tijdens de vierdaagse reis van het hoofdpersonage komen meerdere seizoenen voor. Dit komt doordat de film is gedraaid tijdens de coronapandemie, en de draaidagen uitgesteld moesten worden door de lockdown.

“Denk je dat jij dit wonder verdient?”

Piccolo Corpo

Deze films werden ook geselecteerd door Sinem Kavus

A Tale of Three Sisters

Het Meisje Dat Vervloekt Was

Mustang

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.