The Miseducation of Cameron Post

Het is 1993 en de Amerikaanse tiener Cameron Post (Chloë Grace Moretz) lijkt het perfecte leventje te leiden, tot ze op haar high school prom wordt betrapt terwijl ze een ander meisje kust. Per direct wordt ze naar conversietherapie gestuurd om te “genezen”. Wat volgt is een zoektocht naar vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

Cinetree deelt 'The Miseducation of Cameron Post'

Buiten de lijntjes

Cameron volgt conversietherapie op een kamp waar allerlei tieners wonen die, volgens hun ouders, niet aan de norm voldoen. Met behulp van psychotherapie, keiharde discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en vooral hoe ervan af te komen. Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut bij uitstek de plek om gelijkgestemden te ontmoeten.

Must-see, omdat:

  • 1. Alleen al voor de ijzersterke rollen van o.a. Chloë Grace Moretz en Sasha Lane (bekend uit een van onze favoriete films; American Honey).

  • 2. De film zich in 1993 afspeelt, maar de situatie helaas nog pijnlijk actueel is. Zo bleek onlangs dat er op dit moment in Nederland nog altijd 15 ‘conversie’-therapeuten actief zijn…

  • 3. The Miseducation of Cameron Post luchtiger aanvoelt dan andere films over dit onderwerp. Doordat de film ook de positieve gevolgen van Camerons verblijf op het centrum laat zien, worden de gevolgen van homofobie op subtiele en toegankelijke wijze aan het licht gebracht.

“I'm tired of feeling disgusted with myself.”

Cameron (The Miseducation of Cameron Post)