The Miseducation of Cameron Post

Het is 1993 en de Amerikaanse tiener Cameron Post (Chloë Grace Moretz) lijkt het perfecte leventje te leiden, tot ze op haar high school prom wordt betrapt terwijl ze een ander meisje kust. Per direct wordt ze naar conversietherapie gestuurd om te “genezen”. Wat volgt is een zoektocht naar vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

Cinetree deelt 'The Miseducation of Cameron Post'

Must-see, omdat:

  • 1. Alleen al voor de ijzersterke rollen van o.a. Chloë Grace Moretz en Sasha Lane (bekend uit een van onze favoriete films; American Honey).

  • 2. De film zich in 1993 afspeelt, maar de situatie helaas nog pijnlijk actueel is. Zo bleek onlangs dat er op dit moment in Nederland nog altijd 15 ‘conversie’-therapeuten actief zijn…

  • 3. The Miseducation of Cameron Post luchtiger aanvoelt dan andere films over dit onderwerp. Doordat de film ook de positieve gevolgen van Camerons verblijf op het centrum laat zien (ze vindt er gelijkgestemden, nieuwe vriendschappen en haar eigen identiteit), worden de gevolgen van homofobie op subtiele en toegankelijke wijze aan het licht gebracht.

Film in feiten

  • 1. The Miseducation of Cameron Post is gebaseerd op het gelijknamige boek van Emily M. Danforth.

  • 2. De film ging in première op het prestigieuze Sundance Film Festival en won daar de U.S. Grand Jury Prize: Dramatic.

  • 3. Hoewel de film positief ontvangen werd, bleek het voor de makers een maandenlange strijd om daadwerkelijk opgepikt te worden door een distributeur. Volgens Chloë Grace Moretz was The Miseducation of Cameron Post zelfs de eerste Sundance Grand Jury Prize-winnaar in 25 jaar die niet onmiddellijk werd uitgebracht. Uiteindelijk werd de film ook slechts in 85 theaters in de VS vertoond.

“I'm tired of feeling disgusted with myself.”

Cameron (The Miseducation of Cameron Post)